Snert-wandeltocht

HEKENDORP - Op zaterdag 1 februari organiseert de Hekendorpse ijsclub alweer voor de 14e keer een snert-wandeltocht door de prachtige polderomgeving van Hekendorp.

De start van alle afstanden (5, 11 en 16 km) is tussen 12.00 en 13.00 uur vanuit cafe Goejanverwelle te Hekendorp. Voor leden is de tocht geheel gratis en niet-leden betalen 5 euro per persoon. De 5 km eindigt niet bij het café en is bedoeld voor de jongere deelnemers en hun begeleiders. Deze route eindigt bij het rustpunt van de overige twee routes en de deelnemers worden weer teruggebracht tot nabij café Goejanverwelle in Hekendorp. Onderweg is er als vanouds verzorging en na afloop wacht er een warme versnapering die de naam van de wandeltocht eer aan doet. Op sommige plaatsen dient er misschien over hekken geklommen te worden; de wandeltocht kan dan ook als pittig of zwaar gekwalificeerd worden. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de route drassig of blubberig zijn. U moet dan ook niet bang zijn om een beetje vies te worden. Een klein tipje van de sluier over de route: minder belopen Tiendwegen. Meer informatie: 0182-502194.

'Scheikunde in de keuken' een week uitgesteld

BODEGRAVEN - Wegens persoonlijke omstandigheden van de docent is de collegereeks 'Scheikunde in de keuken' een week uitgesteld. De collegereeks, bestaande uit vier colleges, start daarom op 25 januari om 12.30 uur en wordt gegeven Bij SAM te Rijngaarde 1 in Bodegraven. Wilt u zich aanmelden? Dat kan nog steeds via e.hensen@samwelzijn.nl of 06-47565448. Meld u aan, ook als u niet ieder college aanwezig kan zijn. De kosten bedragen 10 euro voor de gehele reeks. Docent Dorien biedt een collegereeks over scheikunde, maar dan toegankelijk voor iedereen zónder kennis over scheikunde. Ze neemt een kijkje in de keukenkasten en bekijkt welke scheikundige processen tijdens het koken en bakken plaatsvinden. Daarnaast worden middeltjes voor en tegen planten besproken. Tot slot neemt Dorien u mee naar de badkamer.

College 1 Scheikunde in de keuken: 25 januari van 12.30 tot 13.30 uur.
College 2 Scheikunde in de tuin: 1 februari van 12.30 tot 13.30 uur.
College 3 Scheikunde bij het schoonmaken: 8 februari van 12.30 tot 13.30 uur.
College 4 Scheikunde van verzorgingsproducten en geneesmiddelen: 15 februari van 12.30 tot 13.30 uur.