27e editie van het kapellenfestival Kakofonie. Beeld: Jan van den Berg
27e editie van het kapellenfestival Kakofonie. Beeld: Jan van den Berg Foto:

Woensdag 22 januari

Workshop 'Schilderen op Zijde'

10:00 Anaam Al-Kabtan geeft een workshop waarin je leert schilderen op zijde.

Locatie: Huis van Alles, Reeuwijk Brug. Kosten: 10 euro (voor de materialen: zijde, verf, houten frame van 40 bij 40 cm). Aanmelden: anaamezzet@hotmail.com of 06-34900770.

Dubbelprogramma Roué Verveer & Kees van Amstel

20:30 Roué Verveer is altijd vrolijk én hilarisch. Hij speelt vanavond samen met collega-comedian Kees van Amstel een dubbelprogramma. Roué speelt 'Zo goed als nieuw' en Kees 'Een bang jongetje dat hele enge dingen doet'.

Locatie: Evertshuis, Bodegraven. Kosten: 22 euro (inclusief drankje).

Donderdag 23 januari

Gerard Alderliefste & Cor Bakker – En Route

20:30 Cor Bakker en Gerard Alderliefste zijn allebei bewogen vertellers, gepassioneerde muzikanten en vaders. 'En route' is een voorstelling met liedjes uit ons collectieve geheugen.

Locatie: Evertshuis, Bodegraven. Kosten: 21,50 euro (inclusief drankje).

Vrijdag 24 januari

Kinderdisco Wierickehuis

18:30 Er wordt een supergezellige kinderdisco georganiseerd in de grote zaal van het Wierickehuis in Nieuwerbrug. Alle kinderen tot en met 12 jaar zijn welkom om uit hun dak te gaan op de leukste kids-discomuziek van nu. De ouders mogen niet in de discozaal blijven, maar zij kunnen in Tapperij de Bourgondiër (de zaal ernaast) genieten van een drankje en muziek uit hun eigen jeugd.

Locatie: Wierickehuis, Graaf Albrechtstraat 1, Nieuwerbrug aan den Rijn. Kosten: voor kinderen 3,50 euro. Informatie: Patrick Olsthoorn van TAP Evenementenverzorging: 06-22667871.

KRAS Culinair

18:00 Deze avond staat in het teken van culinair genieten met lekkere hapjes en drankjes. Je wordt ontvangen om 18.00 uur met een aperitief. Om 19.00 uur begint de proeverij. Iedereen is welkom, zowel leden als niet leden. Op inschrijving!

Locatie: Sociëteit Kras - Kraspoort, Overtocht 17, Bodegraven.

FILM - The Lion King (9+)

20:30 Deze real life versie van het bekende verhaal is een fantastische animatie waarbij gebruik is gemaakt van baanbrekende filmtechnieken.

Locatie: Evertshuis, Bodegraven. Kosten: 9 euro (inclusief drankje).

Zaterdag 25 januari

MCB Winterconcert

15:00 Het jaarlijkse MCB (Muziek Collectief Bodegraven) Winterconcert. Voor u treedt op: het Suzuki vioolensemble, solisten en samengestelde ensembles van blazers, strijkers en pianisten.

Locatie: Evertshuis, Bodegraven.

KAKOFONIE 2020 met veel nieuwe feestorkesten

20:00 De 27e editie van het kapellenfestival Kakofonie. Van heinde en verre komen er weer feestorkesten naar Reeuwijk om hun muzikale talenten te tonen.

Locatie: Zalencentrum De Brug, Reeuwijk-Brug.

Homemade Productions – Vietnam 'Als er niets meer rest dan vluchten'

20:30 Muziektheater 'Vietnam' is een theatrale en muzikale bewerking van het boek dat theatermaker Minh Vu schreef over zijn eigen geschiedenis. Samengesteld uit de verhalen van zijn vader, broers en zussen uit Vietnam.

Locatie: Evertshuis, Bodegraven. Kosten: 22,50 euro (inclusief drankje).

Woensdag 29 januari

Historische wandeling Boskoop

11:00 Vanaf VVV Boskoop wandelt u richting De Proeftuin. Tijdens de wandeling vertelt een ervaren gids u de verhalen en achtergronden van de monumenten en boomkwekerijen die we zien. Aangekomen bij De Proeftuin kunt u genieten van een heerlijke lunch. De wandeling is ongeveer 6 km.

Kosten: 10 euro. Aanmelden: uiterlijk 27 januari bij VVV Boskoop, 0172-214644 of info@vvvboskoop.nl.

IK LEEF (BRAND)VEILIG. WAT DOE JIJ?

14:00 Volksuniversiteit Het Groene Hart: "Brand? Dat overkomt mij niet!" Is dat wel zo? De hoofddoelen die de Veiligheidsregio Hollands Midden voor deze lezing voor ogen heeft zijn: (brand)veiligheid bevorderen, bewustwording en handelingsperspectief bieden. Eén lezing van 1,5 uur.

Locatie: Het Evertshuis. Kosten: 5 euro. Aanmelden: www.vuhetgroenehart.nl.

Speelbos & Sanne Zweije – Tik Tak Slaap (2+)

10:00 Jeugd & familie In Tik Tak Slaap tovert een actrice een ladekast om tot een huis vol verrassende kamers en verdiepingen. Een grappige, lieve en vaak herkenbare voorstelling voor piepjong en poepie oud.

Locatie: Evertshuis, Bodegraven. Kosten: 7,50 euro.