Cursus 'digitaal' solliciteren

BODEGRAVEN - Wat kun je doen om je standaard sollicitatie te upgraden en te vernieuwen? Woensdag 4 maart start in de Bibliotheek van Bodegraven de computercursus 'Digitaal solliciteren - tips en trucs!'. Hoe kom je in beeld bij een nieuwe werkgever? Hoe trek jij de aandacht? Welke nieuwe manieren zijn er om je sollicitatie op te laten vallen? Het internet wordt steeds belangrijker in de zoektocht naar een baan. Ook is er minder tijd om naar jouw sollicitatie te kijken, dus moet jouw brief zich onderscheiden van de rest. Digitaal solliciteren vereist bepaalde digitale vaardigheden.

In de cursus 'Digitaal solliciteren - tips en trucs!' (vier dagdelen) ga je aan de slag met een aantal programma's die jouw sollicitatie (grafisch) aantrekkelijker en meer opvallend kunnen maken. Nieuwe manieren van solliciteren via een filmpje of een infographic komen zeker aan bod. Daarnaast worden er tips en trucs laten zien voor je LinkedIn-pagina en hoe je de mogelijkheden van een basisprogramma als Word voor jouw sollicitatie kunt inzetten. De cursus is in De Bibliotheek De Groene Venen (Evertshuis) op 4, 11, 18 en 25 maart. De ochtend start om 9.30 uur en is afgelopen om 11.30 uur. Deelname kost 10 euro voor de hele cursus. Voor deze cursus is ervaring op een computer noodzakelijk. Je kunt gebruikmaken van laptops van de Bibliotheek. Meer info en inschrijven: Elja Franken (efranken@bibliotheekdegroenevenen.nl).

Winterterras

BODEGRAVEN - Op vrijdag 7 februari vindt het 'Winterterras' plaats in navolging op het succesvolle 'Zomerterras'. Iedereen die tijdens deze donkere dagen er even tussen uit wil, is van harte welkom. Dit terras is er voor alle dorpsgenoten, u hoeft dus niet woonachtig te zijn in Rijngaarde. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u elkaar ontmoeten. Het terras wordt verzorgd door een enthousiast team vrijwilligers van SAM. Tijdens de terrasmiddagen zullen muzikanten sfeervolle muziek vertolken. Het Winterterras vindt plaats op vrijdagmiddag van 16.15 uur tot 17.15 uur in de Mondriaanzaal in wooncomplex Rijngaarde (nr 1) te Bodegraven. Wilt u iemand meenemen? Gewoon doen. Op de volgende data vindt het Winterterras plaats: 7, 14, 21 en 28 februari, 6, 13, 20 en 27 maart 2020. Kosten: € 2,50 per keer. Hiervoor krijgt u een hapje en een drankje of een andere winterse verrassing. Meer weten? (0172) 614500 of Does van Middelkoop, 06 38734099, avanmiddelkoop@ziggo.nl