Afbeelding
Foto: Britt Crooswijk

Nieuw begin voor Jim van der Zee

BODEGRAVEN - Nadat hij in 2018 de talentenjacht The Voice of Holland won, zat Jim van der Zee niet stil. Hij dook succesvol het theater in, stond door heel Nederland op verschillende festivals en bracht twee albums uit. Zijn laatste album, 'Starting the Engine', werd lovend ontvangen en werd het startschot voor een nieuw theateravontuur.

In de gelijknamige theatertournee brengt Jim covers van de legendes die hem inspireren, maar laat hij vooral zijn eigen werk horen. Ontdek de verhalen achter beroemde liedjes en leer Jim met zijn unieke, warme stem beter kennen in een intieme setting. Op 4 maart is Jim van der Zee met zijn show 'Starting the Engine' te zien in het Evertshuis te Bodegraven.

Vroeger speelde hij in barretjes, op surfkampen en op zonnige pleintjes in verre oorden. Met zijn campertje toerde hij heel Europa en Amerika door en deed Jim wat hij het allerliefst deed: muziek maken. Met The Voice of Holland als mooie springplank voor zijn muzikale carrière in Nederland heeft Jim inmiddels zijn vleugels uitgeslagen.

Jim vertelt: "Tijdens mijn vorige theatertournee kreeg ik vaak te horen dat mensen mijn eigen nummers juist het leukst vonden. Die kant van mezelf wil ik nu meer belichten. Ik maak grapjes, vertel verhalen over mezelf en over de muziek die ik speel. Het is echt een theatervoorstelling. Voornamelijk gebaseerd op muziek, dat wel natuurlijk!"


Meer informatie over de 'Starting the Engine' in Bodegraven is te vinden op: www.evertshuis.nl/jim-van-der-zee.

Beeld: Britt Crooswijk