Afbeelding
Foto:

Vereende krachten tijdens Lente Fair


REEUWIJK - Op initiatief van Heidi Looy en Marjolein Buitelaar wordt op zaterdag 21 maart vanaf 11.00 uur een voorjaarsmarkt georganiseerd bij De Rokende Turf, die de locatie belangeloos ter beschikking stelt. Het initiatief van de Lente Fair is ontstaan uit liefde voor het dorp Reeuwijk, de Reeuwijkse plassen en de geweldige flora en fauna.

Om de Lente Fair te kunnen organiseren hebben Heidi van Natuurlijkheidi en Marjolein van dorpsteam Sluipwijk samen met De Watersnip en een aantal lokale bedrijven en instellingen de koppen bij elkaar gestoken. Tijdens de Lente Fair heerst het gevoel van voorjaar, lente en het genieten van lokale producten, het delen van stekjes, zaden en planten. Verder zijn er informatieve stands waar veel over de natuur en het behoud van ons mooie plassengebied wordt verteld. Er wordt onder andere het belang uitgelegd van het door middel van zaden, planten en bloemen promoten van de wilde bij.

Er staan ook verschillende lokale bedrijven op de fair, die hun waar komen promoten, zoals eendenkorven, handgesneden eendjes, truien en sokken, natuurlijke zeepjes, versgerookte paling, ganzenproducten, ijs en yoghurt van de boerderij en taart en koekjes van de patisserie van Wendy en Sander uit Reeuwijk. Tevens is er een mogelijkheid om mee te gaan met de boot de plassen op. En speciaal voor deze dag heeft Lisbeth Hertog-van der Laan honingpotjes gemaakt, zodat de honing die verkocht wordt door Wim van Dijk, de plaatselijke imker, goed bewaard kan worden. Ten slotte is er een wedstrijd waar iedereen aan deel kan nemen: wie kweekt de grootste zonnebloem?

Als u tijdens de fair even rustig wilt zitten en wat met elkaar wilt praten, kunt u deze dag terecht in het Wetlandcafé boven in de Rokende Turf. Hier zijn consumpties verkrijgbaar. Tevens vindt u hier het Kenniscentrum Reeuwijkse Plassen. In een tweetal apothekerskasten is een selectie van belangrijke rapporten, visies en studies over de Reeuwijkse Plassen samengebracht. Het doel van dit initiatief van Watersnip Wetland-Informatiecentrum is bij te dragen aan het verspreiden van kennis die nu vaak nog ongebruikt blijft. Het Kenniscentrum Reeuwijkse plassen wordt deze dag geopend en kan daarna onder kantoortijden op afspraak worden bezocht.

Watersnip biedt tijdens de fair ook tweemaal een korte vaartocht over de ‘s-Gravenbroek met uitleg over enkele geslaagde oeverprojecten en over het icoonsoortenproject Grote karekiet.

Kom zoveel mogelijk op de fiets, er is nagenoeg geen parkeergelegenheid.

Afbeelding