Afbeelding
Foto:

Liederenbundel Dirk Jan Warnaar

BODEGRAVEN - Het is al ruim twee jaar geleden dat de Bodegraafse musicus Dirk Jan Warnaar overleed. Om zijn oeuvre van de vergetelheid te redden, wordt er nu een liederenbundel uitgebracht.

Dirk Jan begon al op jonge leeftijd met componeren en het schrijven van (lied)teksten en gedichten en dat is hij zijn hele leven blijven doen. Daardoor heeft hij een omvangrijk oeuvre nagelaten. In vrijwel alle gevallen voerde hij de muziek zelf uit, veelal met de koren die hij zelf oprichtte en dirigeerde. Hoewel een deel van zijn muziek is uitgegeven, wordt door zijn overlijden, zijn muziek minder en minder gehoord.


Om daar iets aan te doen is het initiatief genomen om een bundel met liederen van Dirk Jan uit te brengen met als doel deze te kunnen gebruiken in kerkelijke vieringen. En nu is deze bundel er. De titel is ontleend aan het eerste lied uit de bundel: 'Bron van niet te stuiten liefde'. De selectie in deze bundel betreft liederen waarvan de muziek, de tekst of beiden van de hand van Dirk Jan zijn.


Op 1 maart is de bundel gepresenteerd in Mijdrecht, de gemeente waar Dirk Jan jaren aan verbonden is geweest als kerkmusicus. De initiatiefnemers hopen dat door deze bundel Dirk Jan aan het muzikale woord blijft komen, ook in Bodegraven, doordat in kerkelijke vieringen met regelmaat een lied uit de bundel wordt gezongen.

De bundel is te koop bij Read Shop Karssen, Wilhelminastraat 1, en bij ’t Lichtpunt, Kerkstraat 15 in Bodegraven.