Afbeelding
Foto:

Gezellige voorjaarsmarkt op het kerkplein


WAARDER - Het weer heeft afgelopen zaterdag bijzonder meegewerkt om van de Voorjaarsmarkt bij de Gereformeerde Kerk in Waarder een gezellig evenement te maken.

In en op de ongeveer 24 kramen en andere stands was weer van alles te vinden en ook de inwendige mens hoefde niets te kort te komen, want er was heerlijke soep, broodjes met onder meer hamburgers, ter plekke vers gebakken poffertjes, koffie met gebak en nog veel meer lekkers. Het was een voorjaarsmarkt en uiteraard ontbraken daarom de viooltjes en andere bloemen niet. Ook het aanbod aan andere artikelen was groot. Er was kleding, speelgoed en brocante en er waren miniatuur automodellen, knuffels, grammofoonplaten, sieraden en, met dank aan de vele sponsors, nog veel en veel meer. Ook de bibliotheek in Waarder was present met uitgebreide informatie en een spel waarbij het gewicht van een pakket boeken moest worden geraden. Ook bij het rad van avontuur konden leuke prijzen worden gewonnen. Tegen een geringe bijdrage, bestemd voor de doelstellingen van de voorjaarsmarkt, konden verzoeknummers worden aangevraagd om te worden gespeeld op het orgel in de kerk. In de kerk waren ook meerdere zitjes opgesteld om even rustig naar de muziek te luisteren.

De markt heeft een opbrengst gerealiseerd van 2310 euro en deze komt geheel ten goede aan IJM (International Justice Mission) tegen kindslavernij bij het Vultomeer in Ghana en aan de spaarpot van de kerk voor een tweede klavier op het kerkorgel.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Afbeelding
Afbeelding