Afbeelding
Foto:

Brandweerwedstrijd Driebruggen

DRIEBRUGGEN - Op zaterdag 14 maart wordt er door het korps Driebruggen een brandweerwedstrijd georganiseerd in de klasse 112. Dit is een klasse waarbij de korpsen niet van te voren weten welke opdracht ze krijgen en dus ter plaatse keuzes moeten maken om het incident te bestrijden.

Voor deze wedstrijd komen elf korpsen uit de provincie Zuid-Holland strijden om een plaats in de landelijke halve finale die later dit jaar gehouden wordt. Door het team van Brandweer Driebruggen wordt een scenario uitgezet waarin een ongeval met een kleine brand wordt nagebootst, die de deelnemende teams zo snel en goed mogelijk moeten zien op te lossen.

Juryleden van het ABWC beoordelen de teams op hun vaardigheid en werkwijze en aan het eind van de dag wordt bekend gemaakt welke drie teams het beste hebben gepresteerd. De opzet van de wedstrijd zorgt dat het publiek goed de verrichtingen van de teams kan zien en ook inzicht krijgt in wat de brandweer allemaal kan en doet.

Vindt je het leuk om te komen kijken bij de wedstrijd? Dat kan vanaf 8.00 uur 's ochtends, dan start de eerste ploeg. De laatste ploeg start om 16.00 uur. De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van hardsteenconcurrent.nl aan het Westeinde 81 in Driebruggen, achter de brandweerkazerne.