Doorsparen voor Sam’s Kledingactie in het najaar

BODEGRAVEN - Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiezaterdagen om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Vanwege het coronavirus gaan deze acties echter dit voorjaar niet door. Stichting Sam’s Kledingactie hoopt dat iedereen die al kleding had opgespaard om in te leveren, deze kleding wil bewaren om deze, wanneer het depot weer open gaat, alsnog te doneren.

Stichting Sam’s Kledingactie wil haar vrijwilligers niet onnodig aan risico’s blootstellen en vindt het daarom niet verantwoord de mogelijkheid te creëren dat er meerdere mensen tegelijk kleding komen inbrengen op een plek waar het niet mogelijk is om voldoende afstand van elkaar te kunnen houden. Bovendien bestaat het merendeel van de inzamellocaties uit kerken, welke momenteel allemaal gesloten zijn.


Sluiting depot Bodegraven

De familie Kool runt al jaren een depot in Bodegraven. Ook zij hebben besloten hier voorlopig geen kleding meer aan te nemen om zo de kans op verspreiding van het virus via de plastic zakken te voorkomen. Ook de actiedag die voor 8 mei gepland stond bij de Willibrorduskerk aan de Overtocht, gaat om deze reden niet door.


Doorsparen voor het najaar

Als doel voor de acties was gekozen voor hulp aan Ethiopië voor het verkrijgen van schoon water en sanitair. Sam’s Kledingactie hoopt dat iedereen in het najaar alsnog de opgespaarde kleding doneert, want met de opbrengst van de inzameling kunnen heel veel mensen in Ethiopië worden geholpen.

Mocht u de kleding niet zo lang kunnen bewaren, dan beveelt de stichting haar kledingcontainers van harte bij u aan. De locaties hiervan zijn te vinden op www.samskledingactie.nl. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen, hoe ook u vrijwilliger kunt worden en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd.