Afbeelding
Foto:

Boekje glas-in-loodramen Willibrorduskerk

BODEGRAVEN - Het kerkarchief in Bodegraven bevat veel interessante zaken. Zo stuitte Piet Boers, de archivaris van de Willibrorduskerk aan de Overtocht, op een aanzet tot het maken van een boekwerkje van de glas-in-lood ramen in de kerk. Omdat er al eerder gevraagd werd naar een beschrijving van de ramen, was dit voor hem een mooi moment om dit project weer op te pakken.

Het resultaat is een mooi verzorgd boekwerk van 52 bladzijden. De ramen zijn in kleur afgedrukt met de daarbij behorende beschrijving. In dit boekje is ook een situatieschets aangegeven om een rondgang langs de ramen te vergemakkelijken. Bovendien is een aantal wetenswaardigheden en een index opgenomen.

De kerk is een ontwerp van de bekende architect Pierre Cuypers, onder meer bekend van het Rijksmuseum en het Centraal station te Amsterdam.

Het boekje in A4 formaat wordt aangeboden voor de prijs van 4,50 euro en is te bestellen bij het secretariaat van de kerk per e-mail bodegraven@sintjandd.nl of telefonisch 0172-612255 (ma/wo/vrij).

Afbeelding