Afbeelding
Foto:

Gesprek van de Dag Skype in het teken van 75 jaar Vrijheid

BODEGRAVEN - De opnames van lokale talkshow Gesprek van de Dag zijn vanwege de maatregelen rondom het Covid-19-virus voorlopig uitgesteld. Daarom belt presentatrice AnneMarie Visser sinds het begin van de coronacrisis dagelijks met een inwoner van Bodegraven-Reeuwijk met de vraag hoe hij of zij omgaat met deze situatie. Het zijn unieke gesprekken over de bijzondere tijd waarin wij ons allemaal bevinden.

Vanaf 1 tot en met 4 mei worden inwoners gebeld die betrokken zijn bij de beleving van Tweede Wereldoorlog en onze bevrijding. Zo wordt onder meer gebeld met Cock Karssen, wiens vader een actieve rol speelde in het verzet in deze omgeving. Ook Cock zelf is nauw betrokken bij het verhaal rondom de oorlog en leest ieder jaar tijdens de Herdenking vanaf de Algemene Begraafplaats Vredehof in Bodegraven een lijst voor met alle oorlogsslachtoffers.

Helaas worden mensen wereldwijd nog steeds geconfronteerd met oorlogssituaties en moeten zij vluchten voor honger en geweld. Mitra Didari is zo’n vluchteling die een nieuw leven heeft opgebouwd in onze gemeente. Vanzelfsprekend is ook haar verhaal een van de onderwerpen in deze Skype-interviews.

'Gesprek van de Dag Skype 75 jaar Vrijheid' is iedere avond vanaf 19.00 uur te zien via de televisiezender BR6 of te volgen via BR6.nl en de Facebookpagina van Gesprek van de Dag.