Drie longfysiotherapeuten gecertificeerd

BODEGRAVEN - Sinds vorige week zijn er bij Fysiotherapie Keulen en Brusse drie longfysiotherapeuten gecertificeerd in de revalidatie na een COVID-19-infectie.

Gertrude, Marieke en Marlies zijn bijgeschoold en blijven nascholen om de nieuwste inzichten te kunnen toepassen. Ze zijn getraind op het herkennen van verwerkingsproblematiek, angst, depressie en overige klachten die passen bij het traject na een ingrijpende ziekte.

Inmiddels is het met de nodige beschermingsmiddelen mogelijk om de behandeling aan huis of in de praktijk te starten. Kijk voor meer informatie op www.fysiotherapiekeulen-brusse.nl of bel 0172-612520.




<alleen voor online>



Er is snel contact mogelijk met de ergotherapeut Elsbeth Rolloos, diëtist Marjolein Ghijssen, een psycholoog en de huisarts.

Veel mensen zijn getroffen door het coronavirus. Het maakt niet uit of iemand de ziekte thuis heeft doorgemaakt of opgenomen is geweest in het ziekenhuis, het lichaam is vaak ernstig verzwakt en deze mensen hebben een passende vorm van training en revalidatie nodig. De verwachting is dat deze ziekte in veel gevallen een lange nasleep heeft. Het is dan van belang om een goed geschoold team te hebben van een fysiotherapeut, ergotherapeut en een diëtist.