Afbeelding
Foto:

Bestuur Probusclub Bodegraven verrast haar leden


BODEGRAVEN - De leden van de Probusclub moesten hun bijeenkomsten missen en konden wel een steuntje in de rug gebruiken. Woensdag 29 april zette het bestuur hen in het zonnetje met een bosje bloemen en het boek '75 jaar Vrijheid - Oorlog en bevrijding'.

De Probus is een herenclub, opgericht op 17 juni 1983, en heeft als doel het bevorderen van de saamhorigheid en vriendschap van (geheel of nagenoeg) postactieven, mensen die een maatschappelijk verantwoordelijke functie hebben vervuld en die ieder vanuit een persoonlijke, intellectuele en maatschappelijke achtergrond waarde hechten aan het regelmatig ontmoeten van elkaar. Hierbij vormen onderlinge hulpvaardigheid, verbreding van kennis en interesse, verruiming van inzicht en ontspanning verbindende elementen. Om dit doel te bereiken wordt er eenmaal in de twee weken een bijeenkomst met lezingen of een excursie georganiseerd.

Sinds de uitbraak van het coronavirus worden deze bijeenkomsten niet meer gehouden. De leden ervaren dit als een groot gemis. Nu spreken ze elkaar regelmatig via de telefoon en praten bij over hoe het met eenieder gaat en waar ze zich mee bezig houden.

In april zijn ze gestart met het initiatief van een zogenaamde 'kettingmail'. Dagelijks mailt er, volgens een bepaalde volgorde, een Probuslid een bericht naar alle leden waarin hij vertelt hoe hij deze tijd doorkomt, wat hij doet, welke leuke dingen hij heeft ontdekt op internet, wat hij heeft meegemaakt of waar hij behoefte aan heeft. Reageren op de inhoud is aanbevolen. Zo kunnen de leden elkaar behulpzaam zijn, amuseren, interesseren en de onderlinge band versterken.

De bloemen en het boek werden door de leden met enthousiasme in ontvangst genomen. Ze kijken ernaar uit om elkaar, zodra het weer verantwoord is, te ontmoeten.