Afbeelding
Foto:

De VoorleesExpress Bodegraven-Reeuwijk On Tour

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Aan het begin van de meivakantie heeft de VoorleesExpress alle gezinnen die meedoen in onze gemeente een bezoekje gebracht, op gepaste afstand natuurlijk.


Ze kregen allemaal een zelfgemaakt leesstimuleringspakket. Projectleider Wieneke Icke had tasjes gevuld met boeken, spelletjes, puzzels en kleine cadeautjes om de kinderen een extra steuntje te geven in de meivakantie. Terwijl de kinderen enthousiast de tasjes uitpakten, maakte zij een praatje met de ouders om te vragen hoe het ging. In sommige gevallen ging de voorlezer zelf het tasje brengen. Iedereen was blij om elkaar weer even te zien!


De Bibliotheek de Groene Venen is samen met Bureau Bousa uitvoerder van de VoorleesExpress. De bibliotheek heeft voor deze tijd een digitale voorleestas, die iedereen op de website kan vinden: www.bibliotheekdegroenevenen.nl/voorleestas. Ook staat er op de home-pagina van de bibliotheek een knop ‘Naar de jeugdpagina’. Daar kunnen ouders en kinderen ook heel veel leuke dingen vinden, zoals voorleesfilmpjes, gratis luisterboeken, spelletjes, knutsel- en doetips en gratis apps.


De vrijwilligers van Bureau Bousa helpen ouders om de weg te vinden naar deze digitale voorlees- en speelmogelijkheden, zodat zij hun eigen kinderen kunnen ondersteunen in deze tijd waarin de voorlezer niet thuis op bezoek kan komen.