Maak je eigen #slimmerchillen-zomerrap

REGIO - De campagne #slimmerchillen van de veiligheidsregio's roept jongeren op een eigen #slimmerchillen-zomerrap te maken. Een rap over hoe de coronacrisis hun leven en zomer beïnvloedt. De beste track kan rekenen op professionele ondersteuning.


De uitdaging maakt onderdeel uit van de campagne 'Slimmer chillen = Corona killen', van Veiligheidsregio Hollands Midden en andere veiligheidsregio's. Minister Grapperhaus, premier Rutte, enkele burgemeesters en jongeren riepen eerder in een korte rap iedereen op slim om te gaan met de beperkingen van de coronamaatregelen, #slimmerchillen dus. Zij daagden jongeren uit hun eigen versie van te maken. Dat heeft geleid tot een reeks leuke inzendingen waarvan er zeven in aanmerking komen voor de prijs: professionele montage tot een strakke eindversie. Via de website slimmerchillen.nl kan iedereen een stem uitbrengen.


Zomerrap

Daarnaast is besloten om de rapwedstrijd een tweede ronde te geven. Daarom de oproep aan jongeren om een eigen zomerversie van de rap te maken. Tot half augustus kunnen zij hun creatieve, grappige # slimmerchillen-zomerrap maken en opsturen. De voorbeeldrap is te beluisteren op https://slimmerchillen.nl.


De campagne

Chillen met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? Als je minimaal op anderhalve meter afstand van elkaar moet blijven? En als je drukte mogelijk moet voorkomen, om verspreiding van het virus geen kans te geven. De campagne 'SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!' van acht veiligheidsregio's, daagt jongeren en studenten uit om daar op allerlei manieren creatieve oplossingen voor te bedenken. De campagne kreeg afgelopen maanden al honderdduizenden views op Insta, Twitter, TikTok en Facebook. De actie haalde zelfs het Alternatief Eindexamen van @NOSStories en vele regionale en landelijke media.

www.slimmerchillen.nl