Afbeelding
Foto:

Vrijwilligers thuisservice

De bezorgdienst van de bibliotheek heeft voorzien in een grote behoefte bij de ouderen in onze gemeente. In de periode dat de bibliotheek gesloten was, hebben medewerkers en vrijwilligers alle inwoners van 70 jaar en ouder opgebeld voor een praatje en om te vragen of er behoefte was aan het tijdelijk thuisbezorgen van bibliotheekboeken. Veel inwoners hebben dankbaar van deze dienst gebruik gemaakt.


Nu de bibliotheek weer (beperkt) open is komt iedereen die dat kan graag weer zelf naar de bibliotheek. Een aantal 70plussers heeft aangegeven de thuisservice blijvend te willen gebruiken. De service is er ook voor jongere mensen die om gezondheidsredenen (tijdelijk) niet naar de bibliotheek kunnen komen. Door de extra vraag naar het thuisbezorgen van boeken is de bibliotheek op zoek naar vrijwilligers die graag iets voor de minder mobiele medemens willen betekenen. De hulp bestaat uit het uitzoeken van materialen in de Bibliotheek en het thuisbrengen en ophalen van deze materialen.


De vrijwilliger wordt hierbij ondersteund door een bibliotheekmedewerker. Samen met deze bibliotheekmedewerker maakt de vrijwilliger kennis met de klant. Vervolgens maken vrijwilligers zelf de afspraken voor het wisselen van de bibliotheekmaterialen. Dit zal gemiddeld eens in de drie tot zes weken zijn.


Voor informatie en aanmelding kunt u terecht bij Melanie van Boksel, e-mail mvanboksel@bibliotheekdegroenevenen.nl. Voor openingstijden van de bibliotheek en andere informatie kunt u terecht op www.bibliotheekdegroenevenen.nl.