ALARMNUMMERS

Politie Brandweer Ambulance:

Tel. 112 (Als elke seconde telt!)

Politie 0900-8844 (Als het zonder zwaailicht kan!)


HUISARTSEN

Bodegraven

Praktijk Van Gils, Willem de Zwijgerstraat 9, 0172-612113 | Praktijk Daniels en Spaargaren, Willem de Zwijgerstraat 9, 0172-612268 | Dhr. Van Dobben, Vrij Nesse 44, 0172-611522 | Mw. Van den Nieuwendijk, Noordstraat 48, 0172-612030 | Het Zorgstation, Stationsplein 5, 0172-766555: Mw. Bouma, Dhr. Nguyen, Mw. Wiesenhaan | Waarneemcentrale huisartsen, 0172-892020 (tijdens kantooruren).

Nieuwerbrug

Dhr. Borreman, Gr. Jacobastraat 24, 0348-688379.

Zwammerdam

Mw. Timmer, Plein 1, 0172-619229.

Reeuwijk

Medisch Centrum Reeuwijk, Kaarde 13a, 0182-393244 (08.00-17.00 uur).

Driebruggen/Waarder:

Huisartsenpraktijk, Burg. Doormanstraat 25,

Driebruggen, 0348-501307 (08.00-17.00 uur).

Huisartsenpost

HuisArtsenPost Midden-Holland (HAP), Bleulandweg 10, Gouda, 0182-322488. Maandag t/m vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur. Zaterdag, zondag en feestdagen hele dag. Uitsluitend na telefo-nische afspraak.


ZIEKENHUIZEN

GHZ, Bleulandweg 10, Gouda, 0182-505050 | GHZ locatie Bodegraven, Willem de Zwijgerstraat 9, Bodegraven, 0182-505240 | St. Anonius locatie Woerden, Polanerbaan 2, Woerden, 0348-427911.


APOTHEKEN

Bodegraven

BENU Apotheek Bodegraven, W. de Zwijgerstraat 9A, 0172-612031 | BENU Apotheek Het Zorgstation,

Stationsplein 5, 0172-617126.

Reeuwijk

Apotheek Reeuwijk, Kaarde 13b, Reeuwijk,

0182-392042 (overdag).

Dienstapotheek

Dienst Apotheek Midden-Holland (DAM), Bleulandweg 10, Gouda, 0182-698820. Maandag t/m vrijdag van 17.00 tot 08.00 uur. Zaterdag, zondag en feestdagen hele dag. Uitsluitend na telefonische afspraak.


DIERENARTSEN

Bodegraven

Dierenartsenpraktijk Bodegraven, Zuidzijde 65, Bodegraven, 0172-613798 |

Reeuwijk

Dierenkliniek Sijbrandij, Van H. Goedhartstr. 45, Reeuwijk, 0182-392568.


KERKEN

• R.K. Geloofsgemeenschap De Goede Herder (RD) en St. Willibrorduskerk (B), Geloofs-gemeenschap

St. Willibrordus: www.sintjandd.nl

• Gereformeerde Kerk (W): www.pknwaarder.nl

• Prot. Gemeente De Ark (RB): www.pgdeark.nl

• Hervormde Gemeente Dorpskerk (RD) en Hervormde Gemeente Ichthuskerk (RB): www.hervormdreeuwijk.nl

•Hervormde Gemeente (S): www.sluipwijksekerk.nl

• Hervormde Gemeente (W) Ned. Herv. Gem. in Hersteld Verband (W): www.hersteld-hervormdegemeentewaarder.nl

• Christengemeente 'Elim' Basisschool De Regenboog (RB): www.elimreeuwijk.nl

• Bethelkerk (B), Gereformeerde gemeente: www.ggbodegraven.nl of

• Ichthuskerk (B), Gereformeerde kerk vrijgemaakt: www.bodegraven.gkv.nl

• Dorpskerk (B) en Bethlehemkerk (N), Hervormde gemeente Bodegraven: www.hervormdbodegraven.nl

• Ontmoetingskerk (B) en Lutherkerk (B), Protestantse gemeente Emmaüs: www.emmausbodegraven.nl

• Brugkerk (N), Protestantse gemeente Nieuwerbrug: www.brugkerk.nl

• Salvatorkerk (B), Pinkster-gemeente Morgenstond: www.morgenstondbodegraven.nl

• Gebouw Irene (B), Vergadering Bodegraven 'Irene': www.vergadering.nu/bodegraven-irene

• RK Parochie Onze Lieve Vrouwe Geboorte (M) en RK Kerk H. Bonaventura (Woe): www.parochiepaxchristi.nl

• Speel en Werkhoeve (B), Christengemeente Bodegraven De Bron: www.christengemeentebode-graven.nl

• Dorpskerk Protestantse Gemeente Zwammerdam: www.pkn-zwammerdam.nl


Gevonden dieren

Reeuwijk, Zoetendijk (t.h.v. nr 4): Kat. Rood-wit, rood aan de bovenkant en wit aan de onderkant. Wit befje/keel, wit onder linkeroog

www.dierenhulpverleningwoerden.nl


‘The Good Liar’ in het Evertshuis


BODEGRAVEN - Donderdagavond 2 juli draait de spannende dramafilm ‘The Good Liar’ in het Evertshuis. Het reserveren van tickets (online) vooraf is verplicht. Er kunnen maximaal 45 bezoekers in de theaterzaal, dus bestel vlug uw kaarten voordat het uitverkocht is!


De film

Meesteroplichter Roy Courtnay kan zijn geluk niet op wanneer hij de welvarende weduwe Betty McLeish online ontmoet. Roy wil haar alles afnemen. Wanneer Betty haar huis en zelfs haar leven met hem deelt, betrapt Roy zichzelf erop dat hij om haar geeft. Een simpele zwendel verandert daarmee in de meest verraderlijke klus van zijn leven.


Acteerlegendes Helen Mirren (Oscar winnaar voor ‘The Queen’) en McKellen (genomineerd voor een Oscar voor ‘Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring’ en ‘Gods and Monsters’) spelen voor het eerst samen in dit spannende drama over de geheimen die mensen bewaren en de leugens waar ze hun levens op bouwen. ‘The Good Liar’ is geregisseerd en geproduceerd door Bill Condon, het scenario is van Jeffrey Hatcher en gebaseerd op de alom geprezen roman van Nicholas Searle. De overige hoofdrollen worden ingevuld door Russell Tovey (tv-serie ‘Quantico’) en Jim Carter (tv-serie en film ‘Downton Abbey’).


Reserveren vooraf verplicht

Het reserveren van online tickets vooraf is verplicht. Het Evertshuis volgt de RIVM richtlijnen en hanteert een speciaal protocol. Iedereen houdt anderhalve meter afstand, per huishouden mag u wel naast elkaar zitten in de theaterzaal. Er zijn looplijnen in het gebouw en u wordt naar uw plek gewezen door onze gastvrouwen. Er is geen pauze, u krijgt een drankje mee in de theaterzaal. Vanaf 1 juli kunnen er maximaal 45 bezoekers in de zaal. Kortom, wacht niet te lang met reserveren, want uitverkocht is ook echt uitverkocht. De theaterkassa is overdag gesloten, deze is enkel een half uur vóór aanvang geopend en u kunt uitsluitend met pin betalen. Voor meer informatie en het reserveren van kaarten zie www.evertshuis.nl/film-the-good-liar Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven, 0172-618484.



ReeuwijkKlassiek slaat seizoen over

REEUWIJK - De coronacrisis heeft tot gevolg dat alle zeven kamermuziekconcerten van ReeuwijkKlassiek in seizoen 2020/2021 zijn geannuleerd. Het geringe aantal bezoekers door de 1.5 meter maatregel zou deze stichting financieel in ernstige problemen

brengen. In september 2021 hoopt ReeuwijkKlassiek haar kamermuziekserie te hervatten.


Door in de zomer lunchconcerten op het terras van Restaurant ’t Vaantje te organiseren, hoopt ReeuwijkKlassiek de pijn te verzachten. De aankondiging van deze concerten verloopt via e-mail. Stuur een mailbericht met vermelding van uw naam naar kassareeuwijkklassiek@outlook.com en u komt op de mailinglist.



Burgemeester Christiaan van der Kamp afwezig

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Burgemeester Christiaan van der Kamp is tijdelijk afwezig in verband met ziekte. Hij ondergaat medisch onderzoek om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Wethouder Inge Nieuwenhuizen zal Christiaan van der Kamp gedurende zijn afwezigheid waarnemen als eerste loco burgemeester.








Beademen bij beginnen met reanimatie

BODEGRAVEN-REEUWIJK - De Reanimatieraad meldt dat er bij een reanimatie weer mond-op-mond beademing kan worden toegepast, als de helper zich goed voelt en het aandurft. Luister goed naar de instructies van de centraliste van 112.

www.reanimatieraad.nl



Sluipwijkse Margriet verplaatst naar volgend jaar

REEUWIJK - Dit jaar zou Stichting Sluipwijkse Margriet haar 75-jarig bestaan vieren en we waren druk bezig om een geweldig jubileum te gaan vieren tijdens ons zomerfeest maar helaas heeft, zoals iedereen ongetwijfeld weet corona een dikke vette streep door de plannen gezet. Omdat zij hun jubileumfeest een jaar moeten uitstellen, hebben zij vast een nieuwe datum geprikt. Volgend jaar wordt de Sluipwijkse Margriet gehouden op 9 en 10 juli. Het feest wordt volgend jaar weer gehouden op het vertrouwde terrein aan Platteweg 42a

.

Het bestuur van de stichting vindt het erg jammer en ontzettend balen, maar dit is overmacht waar niemand iets aan kan doen. En ondanks het feit dat er geen zomerfeest is, hopen zij dat hun donateurs hun nog steunen, zodat het feest volgend jaar kan plaatsvinden. Betaalt u jaarlijks uw donateurschap contant aan de wijkloper (dit jaar zal deze niet langskomen) en wilt u dit alsnog doen om de stichting te steunen? Dan is dit uiteraard mogelijk! U kunt dit doen door het geld in een gesloten envelop te doen met daarin een briefje voorzien van uw naam en adres. Deze envelop kunt u in de brievenbus doen op Rietgors 18 of Van Goghstraat 49 in Reeuwijk-Brug of Kaagjesland 19 in Reeuwijk-Dorp. Wilt u op een andere manier uw donateurschap betalen? Laat dit dan weten via stichtingsluipwijksemargriet@gmail.com of via één van de bestuursleden.