Afbeelding
Foto:

Filosofische middag met Laura van Dolron

REEUWIJK - Stichting SAM organiseerde op verzoek van mantelzorger Tineke van Ede op donderdag 2 juli een Filosofische Middag. Tineke had een mooi stuk in de krant gelezen over de buitenvoorstellingen van stand-up filosoof Laura van Dolron. Laura speelde haar voorstelling 'Liefhebben’ op gepaste afstand voor 26 mantelzorgers in de prachtige tuin van Tineke van Ede en haar man te Reeuwijk Tempel.

The thema 'liefhebben' sprak Tineke aan. Laura noemt haar stuk 'een broodnodig, niet-wetenschappelijk onderzoek naar het enige wat er echt toe doet.' Want écht liefhebben, wat is dat eigenlijk en hoe doe je dat?

Het publiek vond het een mooie voorstelling. Laura wist iedereen geïnspireerd te krijgen om thuis het woord ‘liefhebben’ in al haar veelzijdigheid opnieuw te bekijken en te belichten.










Ik wil u heel graag uitnodigen om de volgende voorstelling bij te wonen morgen.

Stand up filosoof Laura van Dolron zal morgen 2 juli exclusief voor 30 mantelzorgers haar voorstelling ‘Liefhebben’ op gepaste afstand geven in een prachtig grote tuin in Reeuwijk Dorp.

Hieronder een stukje over de voorstelling ‘Liefhebben’.

Een broodnodig niet-wetenschappelijk onderzoek naar het enige wat er echt toe doet. Liefhebben.

In de cel van Nelson Mandela viel een straal licht die hij gebruikte om tomaten te kweken in een paar oude schoenen. Die deelde hij uit aan zijn medegevangenen. Dat is liefde. Mensen die de fietslampjes uitdoen die per ongeluk aan zijn blijven staan, ook al zijn de knopjes best lastig te vinden. Dat is liefde.

In haar hoofd, in haar hart, in haar omgeving en in de wereldgeschiedenis zoekt Laura van Dolron naar mensen die ons kunnen leren wat liefhebben is. Want écht liefhebben, wat is dat eigenlijk en hoe doe je dat?

In haar zoektocht komt zij steeds de dood tegen, want wat er in de bijbel staat blijkt waar: sterk als de dood is de liefde. De antwoorden die zij vindt zijn soms hartverscheurend, soms hilarisch. ‘Liefhebben’ werd lovend ontvangen door pers en publiek en speelt nog steeds door Nederland en België

Laura van Dolron creëerde haar eigen genre: stand-up filosofie. In haar voorstellingen wisselen humor en diepgang elkaar in snel tempo af.

Hieronder alles op een rij.

Speeldatum: donderdag 2 juli

Inloop: 13.45 uur

Voorstelling 14.00 uur – 15.30 uur

Locatie: Hof van Ede, Ringdijk 10

2811 PG Reeuwijk (Tempel)

Afbeelding
Afbeelding