Afbeelding
Foto: Wim de Boevere

Leerlingen geslaagd voor fietsexamen

WAARDER/DRIEBRUGGEN - Al eerder waren de leerlingen van groep 8 van de Prins Willem-Alexanderschool in Waarder en basisschool De Lelie in Driebruggen met goed gevolg door de schriftelijke test heen gekomen, maar nu dus het toepassen in de werkelijkheid.

Op het vertrekpunt, de parkeergelegenheid achter in de Mr. van Loostraat in Waarder, werden door de hiervoor altijd weer bereidwillige politie en boa’s eerst alle fietsen aan een grondige inspectie van bel, remmen, banden en verlichting, onderworpen en kon tevreden worden geconstateerd dat daarmee alles in orde was. Als bewijs daarvan werden de fietsen voorzien van een 'OK' sticker.

De route door Waarder, al eerder uitgezet door medewerkers van de gemeente, was aangegeven door bordjes met pijlen en voerde langs verschillende punten met best wel lastige situaties. Bij die locaties en op verder onopvallende delen langs de route werden zij beoordeeld op hun verkeerstechnisch gedrag en of zij zich aan de geleerde regels hielden. Daarmee zat het wel goed want nadat alle gegevens waren verzameld en beoordeeld was de uitkomst dat zij allemaal waren geslaagd. Die uitslag en de diploma-uitreiking heeft later in de week op school plaatsgevonden.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding