Benjamin Rutjens met een kunstwerk, door zijn stageklas voor de zomervakantie gemaakt als dank dat hij er was.
Benjamin Rutjens met een kunstwerk, door zijn stageklas voor de zomervakantie gemaakt als dank dat hij er was. Foto: Eke Vos

Met een positief gevoel terugkijken op een leerzame periode

Vervolg van voorpagina


"We praten veel met elkaar, bijvoorbeeld over het aangeven van grenzen, normen en waarden en het nemen van verantwoordelijkheid. Dit doen we met het doel deze kinderen op te laten groeien tot volwassen wereldburgers. Dat is mijn langetermijnmissie!”


Waarom basisschool

In januari van dit jaar kwam een vacature voorbij voor een leerkracht voor groep 6 bij de Rehobothschool aan de Rozenlaan in Boskoop. Na enkele gesprekken is Benjamin daar een week voor de voorjaarsvakantie begonnen. Het is een kleine school met een erg leuk en enthousiast team van professionals.


Na een bewogen half jaar in groep 6 kijkt Benjamin met een positief gevoel terug op deze leerzame periode. “Ook al halen kinderen weleens het bloed onder je nagels vandaan, het lesgeven is veel gaver dan een hele dag achter een pc zitten om adviezen uit te werken. Ik heb nog geen enkel moment spijt gehad van mijn carrièreswitch en raad het iedereen aan die twijfelt over zijn of haar huidige baan."

Tekst en beeld: Eke Vos-Heikens