Nieuwe dirigent voor Deo Favente

BODEGRAVEN - Het Deo Favente orkest uit Bodegraven pakt de repetities weer op en doet dit met een nieuwe dirigent, Leendert Verduijn.


De nieuwe dirigent is Leendert Verduijn (24 jaar) en is op zeer jonge leeftijd begonnen met orgelspelen. Op 12-jarige leeftijd nam hij les bij Hans Pors, organist te Bodegraven, die hem begeleidde naar het toelatingsexamen van het Conservatorium. In juli 2013 werd Leendert toegelaten tot de orgelopleiding van het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Het eerste jaar studeerde hij bij Bas de Vroome (orgel) en Aart Bergwerff (kerkelijk orgelspel). Aansluitend studeerde hij bij Aart Bergwerff en Hayo Boerema (improvisatie) waarna hij in 2018 zijn bachelor studie orgel afsloot. Eveneens sloot Leendert begin 2018 zijn kerkmuziekstudie met goed gevolg af. Naast de genoemde orgelstudies volgde Leendert masterclasses bij onder anderen Wolfgang Seifen, Luc Bastiaens, Henry Fairs en Aude Heurtematte. Juli 2014 volgde hij Young-Talent Masterclasses aan de zomeracademie van het Internationaal Orgelfestival in Haarlem. Hier kreeg hij o.a. les van Olivier Latry (Parijs) en Jos van der Kooy (Amsterdam) op de orgels van de Grote- of Sint Bavo kerk en de Philharmonie. Als kerkorganist is Leendert verbonden aan de hervormde gemeenten van Oudewater-Hekendorp en Sluipwijk. Leendert begeleidt momenteel twee koren en hij volgt directielessen.


Leendert werkt met het koor aan een nieuw repertoire voor de themazangavond op 28 november, 'In Gods huis'. Onder zijn leiding zal de ambitie en de kwaliteit van de zang blijven groeien. Het is ook mogelijk om alleen de periode tot aan de uitvoering mee te doen, als projectlid.


Deo Favente is een hechte groep amateurzangers die ambitie, kwaliteit en plezier met elkaar verbinden. Het is een gevarieerd gezelschap van mannen en vrouwen, jong en oud, van verschillende kerkverbanden. De eerste repetitie is op 2 september om 20.00 uur in de Bethelkerk in Bodegraven. Doet u mee? Het orkest nodigt u uit om muziek te maken en te zingen. Hoe meer stemmen, hoe meer koor.