Bedrijfsleidster Denise Rustwat.
Bedrijfsleidster Denise Rustwat. Foto:

Jumbo Jim Koster 2,5 week dicht voor verbouwing

'Klanten lokaal boodschappen laten doen, blijft ons doel'

REEUWIJK - Volgende week zaterdag, 3 oktober, gaat Jumbo Jim Koster Reeuwijk tweeënhalve week dicht. Waarom? Voor een lang verwachte uitbreiding én verbouwing. Bedrijfsleidster Denise Rustwat vertelt over hun doel, plannen én de opening op woensdag 21 oktober.

Op 3 oktober gaat Jumbo om 16.00 uur dicht voor tweeënhalve week. Deze dag verkopen zij alle verse producten, koelproducten en diepvries producten tegen 50% korting. “Een soort leegverkoop, Omdat we de verse producten niet kunnen opslaan worden deze uitverkocht,” vertelt Denise. “Zaterdagavond halen we de winkel leeg en maandag gaat de bouwploeg van Jumbo de winkel in." Tijdens deze verbouwing is Jim Koster zelf nauw betrokken bij het verbouwproces. "Hij heeft al een aantal verbouwingen achter de rug en weet precies wat er nodig is om het in goede banen te leiden.” Niet alleen het huidige pand wordt verbouwd, ook wordt het pand ernaast - waar nu TerStal in zit - erbij getrokken.


Voorafgaand aan deze verbouwing heeft Denise vragen gesteld aan een aantal klanten. “Ik wilde weten of wat wij in gedachte hebben, ook de verwachting van de klant is. Gelukkig bleek dat ook zo te zijn. Ik werd dan ook erg blij van de antwoorden die ik kreeg.” Sommige klanten gaven aan ergens anders boodschappen te gaan doen, omdat zij bepaald assortiment miste. “Tot nu toe hadden we ook de ruimte niet om meer assortiment toe te voegen, maar dat gaat dus veranderen!”


Meer ruimte

En hoe! De winkel wordt 275 m2 groter. “Er komt een aparte in- een uitgang. Zeker nu met de coronamaatregelen worden wij hier erg blij van.” Dan de versafdeling. “Er is nu veel irritatie bij klanten op de versafdeling. Deze is krap en je staat hier snel dicht op elkaar. Straks hebben we hier meer ruimte.”


Verder krijgt de winkel onder andere een groter assortiment, meer diepvries, meer buitenlandse producten, meer vega en vis en een themaplein, aangepaste broodafdeling en 8 meter Hemaproducten. Denise: “En als wij praten over 8 meter, is het 8 meter breed en in de gehele hoogte. Dus dat zijn heel wat Hemaproducten.”


Echt vers

De versafdeling wordt ook een heel stuk uitgebreid met onder andere sushi. Denise: “Ook krijgen we een meter met vers bereide maaltijden. Dit is ideaal als je geen tijd hebt om te koken maar wel een verse en gezonde maaltijd wilt eten. Op de groenteafdeling komen ook andere koelingen. “Hierdoor hoeven wij niet iedere dag alle groenten uit de schappen te halen aan het einde van de dag, maar liggen ze al gekoeld. Dit is beter voor de producten en het scheelt tijd.”


Daarnaast krijgt het verse, lokale assortiment dat de afgelopen tijd al onderdeel van het assortiment was, een vaste prominente plek in de winkel. “We vinden het belangrijk om hen ook een podium te bieden. Samen, met de lokale ondernemers moeten we het doen!”


Afrekenen

De verbouwing blijft niet alleen bij een uitbreiding van het assortiment. Er komen nieuwe scanners en het aantal scanners wordt verdubbeld. “Hier zitten veel klanten op te wachten. Dit is een soort scanner 2.0. Beter dan de scanners die we nu hebben.




Winkel resetten

Denise: “Met deze verbouwing resetten we in feite de winkel, maar hergebruiken we nog veel.” In principe komt de verbouwing net te vroeg. “Onze koelingen zijn bijvoorbeeld 6 jaar oud, terwijl deze 8 tot 10 jaar meegaan. Maar deze uitbreiding is een kans die we niet konden laten liggen.”


Denise kijkt in ieder geval enorm uit naar de verbouwing. “We kunnen straks zoveel meer met de winkel en het assortiment, ik heb er zin in! Ons doel is om de Reeuwijkers lokaal te laten kopen, bij ons en bij de andere winkeliers in het dorp. Met deze verbouwing hopen wij Miereakker nog aantrekkelijker te maken. Ook de eigenaar van de Coop hebben we uiteraard geïnformeerd over onze sluiting zodat ze zich kunnen voorbereiden op extra klanten."

Tekst en beeld: Sabrina den Haag







<kader>

Belangrijk

De stomerij is al even gesloten en ook het PostNL punt is vanaf uitgave van deze krant gesloten gedurende verbouwing. Daarnaast is ook het Pick-Up Point gedurende de sluiting niet beschikbaar. “Maar klanten kunnen wel nog online bestellen!” Na de verbouwing openen de stomerij en het PostNL punt weer. Ook het vernieuwde Pick-Up Point opent dan. “We maken hier een duidelijk afnamepunt van met gele parkeervakken. Niet te missen!”


<kader>

Opening

Woensdagochtend 21 oktober om 08.00 uur is de opening van de verbouwde Jumbo. De eerste 150 klanten krijgen een gratis bos bloemen. Daarnaast gaat er direct een spaaractie van start. “In samenwerking met het Streekmuseum hebben we een album over de historie van Reeuwijk laten maken. Het eerste setje stickers sturen we mee met deze krant en klanten kunnen vanaf de 21e direct beginnen met sparen.” Het album kan gratis in de winkel worden opgehaald.