Afbeelding
Foto: Robert Grobbe

Viering 200 jaar Multatuli in de Ark

REEUWIJK - De Stichting Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk viert in samenwerking met de Protestantse Gemeente 'de Ark' en de Wereldwinkel Reeuwijk op 6 oktober de 200e geboortedag van activist en schrijver Eduard Douwes Dekker, beter bekend als Multatuli.


In zijn beroemde roman Max Havelaar beschrijft Douwes Dekker uit eigen ervaring hoe Nederland ruim anderhalve eeuw geleden de bevolking uitbuitte en onderdrukte in Oost-Indië, het huidige Indonesië. Dit onderwerp van eerlijke handel en eerlijke prijs is de agenda van Fairtrade organisaties wereldwijd.


Theatergroep Maskerade uit Waddinxveen heeft het boek Max Havelaar bewerkt tot straattheater. Die voorstelling is de kern van de film die voorzitter Roelof Schut van Maskerade gemaakt heeft: 'Op zoek naar Max Havelaar'. Daarbij gaat het om de vraag hoe het kan dat een 160 jaar oud boek nog steeds mensen aanzet om in actie te komen tegen oneerlijke handel.


Na de film is er een interview met wethouder Duurzaamheid Oskam van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk over Multatuli als inspiratiebron voor het nu. Hierbij is ruim gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Van 20.00 tot circa 21.30 uur duurt deze bijeenkomst die in 'De Ark', ’t Kerkestuk 1, Reeuwijk gehouden wordt. Vooraf aanmelden via: ingefroger@kpnmail.nl of 06-41490650.

Afbeelding