Beleef de Middeleeuwen tijdens heropening Bibliotheek Reeuwijk

Reeuwijk - Aan het begin van de coronacrisis is de Jeugdbibliotheek terugverhuisd van de scholen op MFA De Oude Tol naar de Van Staverenstraat. Alle boeken staan nu in één vestiging waardoor ouders weer samen met hun kinderen boeken kunnen uitzoeken bij de Bibliotheek. Ook zijn de openingstijden verruimd. De Bibliotheek is nu ook iedere dinsdagmiddag geopend. Dit alles vraagt om een officiële heropening van de Bibliotheek Reeuwijk.


Deze heropening wordt gedaan in de vorm van een jeugdactiviteit tijdens de Kinderboekenweek 2020 die in het teken staat van geschiedenis. Op woensdagmiddag 7 oktober kunnen kinderen in de bibliotheek samen met Els van der Burg en Anne Cool, twee medewerkers van het Archeon, terugreizen naar de tijd van de Middeleeuwen. Ze leren Sint Franciscus kennen, de naamgever van Dierendag. En ze krijgen antwoorden op vragen als: hoe was het om schapen te scheren? Wat doe je met de wol? Wat droegen mensen in die tijd? Als afsluiting kunnen de kinderen een armbandje van vilt maken dat ze mee naar huis mogen nemen. Wethouder Odd Wagner zal hierna om 15.30 uur de Bibliotheek Reeuwijk officieel heropenen.


De activiteit vindt plaats op woensdagmiddag 7 oktober van 14.15 tot 15.45 uur. Het is alleen toegankelijk voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Meedoen is gratis. Aanmelden verplicht, uiterlijk vrijdag 2 oktober via: reeuwijk@bibliotheekdegroenevenen.nl. Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van de Bibliotheek Reeuwijk.