Nieuwe computerlessen bij de bibliotheek

WAARDER - De Bibliotheek de Groene Venen start in oktober weer met nieuwe computerlessen. Voor wie wel de basis kennis heeft, maar wil leren om beter en veiliger om te gaan met het Internet, is de cursus Klik&Tik Het Internet Op geschikt. Deze start 14 oktober in de Prins Willem Alexanderschool in Waarder, 4 woensdagavonden achter elkaar.


Voor wie de basis cursus nodig heeft om te leren omgaan met de computer, start Klik&Tik de Basis in Reeuwijk op maandagochtend 5 oktober en in Bodegraven op donderdagochtend 8 oktober. Komen de data deze keer niet uit, geef je op voor de wachtlijst, dan nemen zij bij een volgende cursus contact op je op.


De vrijwilligers zien dat ook met deze activiteiten iedereen heel goed ingaat op de extra hygiƫnemaatregelen. Het weerhoud ook de oudere deelnemers niet om mee te doen. Juist in deze tijd is het nog belangrijker om digitaal vaardig te zijn en te blijven. Daarom hebben zij verschillende cursussen ontwikkeld om ook met Windows10 en de DigiD beter te leren omgaan. Voor werkzoekenden is er een cursus waarin je o.a. leert hoe je je goed digitaal kan presenteren door bijvoorbeeld het maken van een blog of vlog. Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek. Voor de laatste cursussen moet je wel al goed met de computer om kunnen gaan.


Je krijgt uitleg van getrainde docenten. Daarnaast ga je natuurlijk zelf aan de slag met de oefeningen, waardoor het steeds makkelijker wordt om met de computer om te gaan. De cursussen Klik&Tik zijn los te volgen cursussen. Klik&Tik de Basis, Het Internet Op en Samen op het Web. Voor de Basis is geen ervaring nodig.


Benodigdheden: Koptelefoon of oordopjes. Oordopjes zijn voor 2 euro aan te schaffen bij de docent. Informatie en opgave: Barbera de Reuver; via e-mail naar cursus@bibliotheekdegroenevenen.nl, telefonisch via 06-33086575 of in de bibliotheek bij de balie.