Afbeelding
Foto:

Het Vogelnest in de prijzen op Nationale kraanwaterdag

BODEGRAVEN - Op woensdag 23 september deed Het Vogelnest mee aan de Nationale Kraanwaterdag 2020. Dit om het belang van water als duurzame en gezonde dorstlesser te stimuleren maar ook om bewustwording te vergroten van het goed gebruik van water. Groep 3/4 had wel heel veel geluk. Zij vielen met hun deelname in de prijzen. Zij kregen allemaal een douchezandloper mee naar huis. Want douchen is heerlijk en lekker fris, maar om verspilling van water tegen te gaan is 5 minuten douchen ruim voldoende. Met de zandloper kunnen de kinderen dat nu thuis makkelijk timen.

Lees het volledige bericht op www.kijkopbr.nl.


Het Vogelnest doet elk jaar mee aan de Nationale Kraanwaterdag omdat dit naadloos aansluit op de visie van de school om gezond eten, drinken en beweging onder de leerlingen te stimuleren. En de kraanwaterdag viel dan ook nog eens samen met de 10@10challenge. 10 minuten fanatiek sporten om 10.00 uur via een livestream met Matrix ambassadeurs Rico Verhoeven, Jetze Plat, Laurine van Riessen en NOC*NSF topsportambassadeurs Yara van Kerkhof, Roy Meijer en Celeste Plak.

Deze topsporters doen hieraan mee om de Nationale Sportweek aandacht te brengen, het belang van bewegen te onderstrepen en vooral ook te laten zien hoe leuk het is. Zowel de kinderen als de leerkrachten hebben fanatiek meegedaan met deze Challenge en dat maakte de cirkel weer rond want dat kraanwater kwam wel van pas na die 10 minuten knallen.

Maar éénmalig sporten en gezond eten en drinken is geen duurzame situatie. Daardoor zet de school de gezonde lijn ook op de lange termijn voort. Op woensdag was het altijd al fruitdag maar dat wordt nu fruit- en waterdag. Ook is Het Vogelnest weer geselecteerd voor het EU Schoolfruitprogramma. Van november t/m april krijgen de kinderen drie keer in de week fruit en/of groente in de klas. Dit zijn bekende soorten, maar er zit ook groente en fruit bij die kinderen nog nooit hebben geproefd. Samen proberen ze al deze soorten uit. Daarbij horen ook (digitale) lessen over de herkomst van het fruit en de groentes, kunnen er smaaklessen gegeven worden en hangen er in de school posters met alle groente- en fruitsoorten die langs gaan komen zodat de kinderen nog eens terug kunnen kijken wat het ook alweer was.

We durven wel te zeggen dat het op alle gebieden een fitte, gezonde en duurzame start van het schooljaar is op Het Vogelnest!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding