Wijkteam Bodegraven Zuid

In Bodegraven werken de twee wijkteams, Bodegraven Noord en Bodegraven Zuid, de komende tijd samen aan een toekomstvisie voor ons dorp, onze wijken in Bodegraven Zuid en Noord. Het schrijven van een dorpsvisie (vooruitlopend op de Omgevingswet) heeft als doel te komen tot een dorpsbrede Omgevingsvisie vanuit het perspectief van de inwoners en wordt geschreven mét en dóór de eigen inwoners.

Gezien het grote aantal belanghebbenden stellen wij u vragen als:

• Welke ruimte hebben bewoners nog om hun leefomgeving positief te beïnvloeden en het dorp toekomstbestendig te maken?

• Wat voor dorp willen wij in de toekomst zijn?

• Vindt u dat ons dorp qua inwoners moet groeien of liever consolideren en de expansie aan anderen overlaten?

• Wat willen wij als inwoners nu eigenlijk met onderwerpen als wonen, scholen, zorg, energie, verkeer, veiligheid, etc.?

Het gaat over ons dorp, uw wijk en ons toekomstperspectief hier.

Om antwoord te geven op deze vragen is een groepje mensen al bezig met bedenken hoe we zoveel mogelijk inwoners kunnen bereiken én betrekken bij dit soort vragen - en dat ondanks alle coronaproblemen. Daarom wordt een uitgebreide enquête samengesteld waarin we uw mening vragen over zeer uiteenlopende onderwerpen. Ieders mening telt mee in deze enquête.

Een dorpsvisie is een rode draad voor het bestuur van een dorp, die aangeeft wat er leeft in het dorp en waarmee de politiek c.q. de raad zich bezig moet houden op het gebied van leefbaarheid. Alle wensen en ideeën vanuit de dorpsbewoners, bedrijven en organisaties worden op papier gezet. In de komende maanden wordt u hier nog veel uitgebreider over geïnformeerd en bij betrokken.


Wijkteam Bodegraven Noord

De afgelopen tijd zijn een aantal leden van het wijkteam gestopt. Wij zijn dus op zoek naar burgers in onze wijk die het leuk vinden om iets te doen voor onze wijk. De gemeente heeft veel plannen voor het centrum. Er is genoeg te doen op het gebied van burgerparticipatie. Meld je aan bij ons.


Klok Raadhuisplein

Zoals u wel heeft gezien, is de klok op het Raadhuisplein, dankzij sponsoring van een ondernemer, gerepareerd. Hij doet het nu weer even niet maar daar wordt, hopen wij, snel iets aan gedaan.


Zonnebloemactie

Het wijkteam heeft een groot aantal inzendingen ontvangen voor de zonnebloemactie in onze wijk. Wat hebben de kinderen genoten van het planten van de zaadjes! Elke dag werden hun zonnebloemen groter en groter. Wat een mooi gezicht, deze enorme zonnebloemen en blije kinderen! En zo helpen ze ook mee bij het in stand houden van de bijenpopulatie, dus ook dank namens de lokale imkers. Komende week worden de winnaars van de zonnebloemactie bekend gemaakt, dus houd uw e-mail en Facebook in de gaten. Uiteraard nemen wij contact op met de winnaars.



Dorpsteam Reeuwijk-Dorp, Tempel en buitengebied

Afgelopen maand stond voor een groot deel in het teken van het ontwikkelen van een dorpsvisie. Hiervoor heeft het dorpsteam een enquête gemaakt die online ingevuld kon worden. Redelijk wat mensen hebben de moeite genomen om die in te vullen, waarvoor onze dank. Dit geeft ons een globaal overzicht van wat inwoners belangrijk vinden voor hun leefgebied. De volgende stap is het ophalen van meer gedetailleerdere informatie. Daarvoor hadden we op 8 oktober bijeenkomsten in Amicitia georganiseerd, maar in verband met de ontwikkelingen op coronagebied hebben we onlangs besloten om deze voorlopig op te schorten. Zodra we meer weten over het vervolg, zullen we daarover communiceren.

Het dorpsteam pleit al langere tijd voor senioren- en starterswoningen bij de ontwikkeling van nieuwbouwplannen in het dorp en is blij dat er nu in Reesvelt II, naast de sociale huurwoningen waar we ons ook hard voor hebben gemaakt, een aantal seniorenwoningen worden gerealiseerd. Ook bij het ontwikkelen van de bouwplannen voor het gebied achter de boerderij van Verburg is onze stem gehoord en zijn er starters- en seniorenwoningen ingepland.

In september heeft een overleg plaatsgevonden met de gemeente, waarin het dorpsteam een aantal zaken aan de orde heeft gesteld betreffende de Reewal, de Kerkweg, sluipverkeer en ontsluiting bouwverkeer voor Reesvelt III. Meer informatie hierover vindt u op onze website.


www.dorpenwijk.nl