Afbeelding
Foto:

Behaald succes voor het Buurthuis Vromade

BODEGRAVEN - Het Huis van Alles, Buurthuis Vromade, is een doorslaand succes. De ambitie en doelstelling die aan het begin van het in 2015 zijn geformuleerd, zijn door de buurtbewoners, vrijwilligers en de programmaraad van het Huis van Alles Buurthuis Vromade gerealiseerd.

Totdat het COVID-19 tijdperk aanbrak zijn door de vrijwilligers van het Huis van Alles Buurthuis Vromade jaarlijks ruim 550 gevarieerde activiteiten georganiseerd waaraan zo’n 200 vaste bezoekers de weg naar het Huis van Alles weten te vinden. Vanwege dit behaalde succes gaan zelfs stemmen op voor een tweede Huis van Alles Bodegraven in Noord.


Persoonlijk maatwerk

De activiteiten die in het Huis van Alles Buurthuis Vromade georganiseerd worden bieden voor de inwoners een gezellige ontmoetingsplek en een plek voor hulp en ondersteuning op sociaal gebied. De preventieve werking die hiervan uitgaat, verlaagt voor de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de kosten die persoonlijk maatwerk met zich meebrengen, denk aan de inloopfunctie van de Papierwinkel voor alle vragen op het gebied van wet- en regelgeving en persoonlijke admini-

stratie, waarmee bijvoorbeeld schulden kunnen worden voorkomen. Alle activiteiten in het Huis van Alles Buurthuis Vromade worden door bezoekers zelf en door vrijwilligers uitgevoerd, sommige met ondersteuning van professionals. De activiteiten worden kostendekkend uitgevoerd. De huisvesting en schoonmaak is de grootste kostenpost, maar staat niet in verhouding tot de 2200 uren vrijwilligerswerk die hier het goud zijn.

Het mag duidelijk zijn dat het COVID-19 virus een behoorlijke terugslag heeft gegeven op het bezoekersaantal en de activiteiten van het Huis van Alles Buurthuis Vromade maar na de zomerperiode wordt weer een begin gemaakt met de activiteiten die het toelaten conform de RIVM richtlijnen.


Warm welkom

De visie van de programmaraad van het Huis van Alles Buurthuis Vromade is gericht op het bieden van een warm welkom voor en door iedereen in Bodegraven en zo een bijdrage leveren aan sociale samenhang. Zij zorgen voor een goede sfeer en gezelligheid die past bij dit buurthuis, waar tevens op iedere hulpvraag op sociaal gebied een antwoord gezocht wordt waarmee mensen verder kunnen. Om het Huis van Alles Buurthuis Vromade verder te laten groeien en ontwikkelen zoekt de programmaraad van het Huis van Alles Buurthuis Vromade naar een intensievere samenwerking met de werkers van het Sociaal Team en andere Zorg- en diensten uitvoerders in Bodegraven. Daarnaast is de ambitie om de openstelling van het Huis van Alles Buurthuis Vromade te verruimen. Hiervoor zijn in ieder geval nieuwe gastvrouwen en heren van harte welkom om een dagdeel als vrijwilliger mee te doen, maar ook andere activiteiten als vrijwilliger zijn mogelijk. Mocht je na het lezen interesse hebben en willen bijdragen aan het Huis van Alles Buurthuis Vromade meld je dan een via e-mail bodegraven@huisvanalles.nl.