Afronding en voortzetting nieuwe werk- zaamheden

NIEUWERBRUG - Naar verwachting worden de werkzaamheden - het asfalt en de bestrating opbreken, de kantopsluiting vernieuwen, nieuwe bestrating leggen en kolken/putten vervangen/herplaatsen - aan de Hoge Rijndijk in het werkgebied vanaf het kruispunt Hoge Rijndijk en Bekenespad tot aan het kruispunt Hoge Rijndijk en ’s-Gravenhof 2 oktober afgerond. Inmiddels zijn er aan de Hoge Rijndijk meerdere dwars- en langsparkeervakken gerealiseerd.


De werkzaamheden worden in week 41 en 42 voortgezet tot het volgende kruispunt, de Burg. Bruntstraat. In week 43 zullen er

asfaltwerkzaamheden plaatsvinden op de Hoge Rijndijk. Vanaf huisnummer 35 tot het kruispunt met de Burg. Bruntstraat. Er wordt in deze week gestart met enkele voorbereidende werkzaamheden, waarna er op woensdag 21 oktober wordt geasfalteerd. Tevens wordt er eind van week 43 gestart met het volgende werkvak: Kruispunt Hoge Rijndijk en Burg. Bruntstraat tot het kruispunt Hoge Rijndijk en J.W. Frisostraat.


Gekapte bomen Hoge Rijndijk

NIEUWERBRUG - Gemeente Bodegraven-Reeuwijk is druk bezig met de herinrichtingswerkzaamheden op de Hoge Rijndijk. Bij de uitvoering stuiten zij op sommige plaatsen op uitvoeringstechnische problemen. De grote essenbomen zijn de afgelopen jaren een stuk slechter geworden door taksterfte. Een van de oorzaken zijn de afgelopen droge en hete zomers. Ook het grote wortelpakket boven de bestrating en de locatie van de bomen geven problemen. Op 3 september is de situatie buiten opnieuw beoordeeld. Er is gekeken naar de levensverwachting, wat de gevolgen zijn van de plannen en de veiligheid van omwonende en de omgeving. Er is toen geconcludeerd dat de bomen te slecht zijn om te behouden. Daarnaast passen de bomen gezien de omvang en hoogteligging van het wortelpakket niet in het huidige plan. Daarom is besloten om de bomen te kappen. Deze werkzaamheden zijn reeds uitgevoerd.

De gemeente maakt een aangepast groenplan voor de Hoge Rijndijk. De bedoeling blijft om dit gedeelte van de Hoge Rijndijk een zo’n groen mogelijk karakter te geven en bomen aan te planten die groot kunnen worden. Het aanplanten van de bomen zal het komende plantseizoen plaatsvinden (voorjaar 2021). Heeft u hier vragen over? Neem contact op met Elmar van Bijsterveld van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk via tel. 0172-522522 of via info@bodegraven-reeuwijk.nl.