Jouw stem bij de VN Noah Madretsma.
Jouw stem bij de VN Noah Madretsma. Foto: Marlien van Leeuwen

Noah wil graag meedoen aan het debat met beleidsmakers

Vervolg van voorpagina.


Iedereen was het met elkaar eens. Alsof we ineens weer verenigd waren, terwijl we al jaren nog nauwelijks naar elkaar luisteren." Men is te vaak overtuigd van zijn eigen gelijk, vindt Noah. "Daardoor luisteren mensen niet meer goed. Je hoeft het helemaal niet met elkaar eens te zijn om toch van elkaar te kunnen leren. Juist de visie van de ander kan je blik enorm verruimen. Doordat iedereen op internet zit en de algoritmes alleen jouw voorkeur naar boven laten komen, wordt alleen jouw kant van een zaak belicht. Doordat je je mening zo vaak bevestigd ziet, ga je erin geloven als de enige waarheid. Het gevolg is dat mensen alleen nog maar lijnrecht tegenover elkaar kunnen staan."


Luisteren

Als Nederlandse jongerenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties wil Noah graag meedoen aan het debat met beleidsmakers. "Mijn talenten zijn luisteren, speechen en debatteren. Die wil ik inzetten om de stem van de Nederlandse jongere te laten horen op het gebied van mensenrechten en veiligheid. Of het nou gaat over studiefinanciering, kansenongelijkheid of onrecht in landen aan de andere kant van de wereld. Samen met jou zorg ik dat het op de agenda van de VN-top komt!”


Stem op Noah

Ben je tussen de 18 en 30 jaar oud? Ga dan naar stem.njr.nl/noah. Wie weet kan Noah dan de Jongerenvertegenwoordiger van Mensenrechten en Veiligheid voor Nederland bij de Verenigde Naties worden.

Tekst en beeld: Marlien van Leeuwen