Afbeelding
Foto:

Bijzondere Gedachteniszondag 1 november in De Ark

REEUWIJK - Nu in coronatijd alles anders gaat, heeft de Protestantse Gemeente De Ark van Reeuwijk besloten haar inmiddels traditionele Gedachtenisconcert niet te laten doorgaan. Wel wil De Ark alle inwoners van Reeuwijk op een andere, coronabestendige, manier de gelegenheid geven hun overleden naasten te gedenken. Zij stelt daartoe haar kerkgebouw, gevestigd aan ’t Kerkestuk 1, open op zondag 1 november tussen 14.00 en 17.00 uur.

Mensen kunnen een kaars aansteken en even blijven zitten om te verstillen en te luisteren naar toepasselijke muziek. Zowel dominee Murielle van Diepen als pastoraal ouderling Caroline Bos zijn desgewenst beschikbaar voor een gesprek in een speciaal daarvoor gereserveerde ruimte. Er zullen steeds maximaal 15 bezoekers in de kerk aanwezig zijn.


Daarnaast vindt de wekelijkse viering zoals gebruikelijk om 09.30 uur plaats. Deze viering, bekend als Gedachteniszondag, staat in het teken van het gedenken van het afgelopen jaar overleden gemeenteleden. In verband met het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus kunnen slechts 30 personen deze dienst fysiek bijwonen.U kunt zich vooraf via dienstbijwonen@pgdeark.nl aanmelden. U ontvangt per email bericht of u al dan niet aanwezig kunt zijn. Deze dienst meeluisteren en -vieren kan via www.kerkdienstgemist.nl.