Afbeelding
Foto:

Dienstencentrum De Spil blijft nog gesloten

Verpleeghuis De Reehorst weer beperkt open voor bezoek

REEUWIJK - Tijdens de eerste coronagolf is het Reeuwijkse verpleeghuis De Reehorst gespaard gebleven van het virus, maar op 15 september moesten toch plotseling de deuren sluiten toen er een uitbraak werd vastgesteld. Deze uitbraak heeft grote gevolgen gehad voor de bewoners, die toch al een kwetsbare gezondheid hadden. Van de 62 bewoners zijn er in de achterliggende periode 13 overleden.

Voor zowel het personeel als de bewoners zijn het zware weken geweest. De families zijn door middel van een weekbrief voortdurend op de hoogte gehouden van de actuele situatie, iets wat zeer op prijs werd gesteld. Ook is er door de bewoners en hun familie veel gebruik gemaakt van beeldbellen.


Weer open

Gelukkig lijkt de uitbraak binnen De Reehorst op dit moment onder controle. Vorige week was nog één bewoner besmet, maar naar verwachting kan die isolatie op korte termijn worden opgeheven.

De gunstige ontwikkelingen hebben het mogelijk gemaakt vanaf 13 oktober op één afdeling weer bezoek toe te laten en inmiddels zijn ook de andere twee afdelingen weer open voor beperkt bezoek. De bewoners en hun naasten zijn daar blij mee, maar ieder realiseert zich dat er voorzichtig met de bezoekmogelijkheden moet worden omgegaan.


Dienstencentrum nog dicht

Het dienstencentrum De Spil, dat in hetzelfde gebouw is gevestigd als De Reehorst, blijft nog dicht. De mensen die het meeste van het dienstencentrum gebruikmaken, zijn zelf vaak ook kwetsbaar en ook de vrijwilligers zijn nog terughoudend. Door de sluiting kunnen de activiteiten van de seniorenvereniging Reeuwijk 55+ nog niet worden opgestart.

Tekst: Bert Verver