Afbeelding
Foto:

De streek door de brievenbus

REEUWIJK - Patissiers Femke en Sander uit Reeuwijk versturen nu ook speculaas met de post, of eigenlijk strekulaas. Strekulaas is een speculaas gemaakt met ingrediƫnten uit de streek het Groene Hart. De boerenboter halen ze bij het melkvee bedrijf de Leidse Kaas koe uit Zoeterwoude en de bloem uit Gouda van molen de Roode Leeuw.

www.chocoladepost.nl

Femke: "Nu veel mensen thuiswerken is het natuurlijk wel leuk om toch een lekker geschenk te kunnen geven. We versturen natuurlijk al bonbons en chocolade met de post, maar we dachten dat dit een lekkere en verrassende aanvulling zou zijn." De strekulaas met de post is te bestellen op de nieuwe website met uitgebreide webwinkel op www.patissiers.nl of www.chocoladepost.nl.

De Strekulaas won in 2013 een tweede plaats bij de Groene Hart streek producten verkiezing met een 8,8 voor de smaak, een 8,8 voor de ambachtelijkheid en een 8,6 voor de streekeigenheid. Sander: "Voor onze Strekulaas gebruiken wij een speculaasrecept van voor de oorlog. Om het speculaasrecept streek te maken moesten we deze iets aanpassen, als Bakker heb je respect hebt voor oude recepten voelden dat als of we een streek uithaalde. De Oude bakker die het recept als knecht heeft gekregen en het aan ons heeft doorgegeven is niet van streek. Wij zijn trots op deze lekkere old school speculaas of zoals hij nu heet Strekulaas."

Afbeelding
Afbeelding