Afbeelding
Foto:

Bedrijven steunen bewoners Phoenix

BODEGRAVEN - Het bedrijf 'Samen Investeren' is naast dorpsgenoot ook volop actief in stenen, zowel commercieel als maatschappelijk. Toen zij tijdens Open Monumentendag lucht kregen van de nood rondom het Bodegraafse boegbeeld, twijfelden ze niet lang. We moeten helpen. Ralph Segers vertelt: "De schoorsteen hoort bij Borft en we ondersteunen jullie initiatief daarom ook graag. We hopen zo een paar stenen bij te kunnen dragen."


Als dank heeft Tessa Schouten, bewoonster van de Phoenix en grafisch ontwerpster, als dank een certificaat ontworpen waarmee het bedrijf symbolisch eigenaar is van een aantal stenen in de schoorsteen naast de Phoenix. Het certificaat is afgelopen week door Els Maarleveld, tevens bewoner van de Phoenix, uitgereikt aan Segers. Tessa en Els zijn blij met de steun die ze van bedrijven ontvangen. "Hopelijk stimuleert dit meer inwoners en bedrijven om ons te steunen, we kunnen elke euro gebruiken!"


Net als Samen Investeren steunt ook Slagerij Kamerling de actie van harte. Zij zullen zaterdag 7 november, onder voorbehoud van het coronabeleid, een 'Grote Grillworst Actie' houden voor de renovatie van de monumentale schoorsteen. Meerdere bewoners van de Phoenix zullen aanwezig zijn om te helpen met de verkoop van de inmiddels nationaal bekende grillworsten. Slagerij Kamerling doneert voor elke verkochte grillworst 2 euro aan de schoorsteen. Doneren kan nog steeds via https://red-de-schoorsteen.kentaa.nl