Afbeelding
Foto:

Halloween Hamburger Drive Tru té succesvol?

BODEGRAVEN - Op zaterdag 31 oktober toverde De Munt haar afhaalrestaurant om in een Halloween Hamburger Drive Tru. Geheel coronaproof konden automobilisten een hamburger bestellen vanuit de auto om onder het genot van een bloederig heksensoepje door een route van griezelige types richting het afhaalpunt te rijden.

Bloederige serveersters, een heks die heksensoep serveerde uit een ketel met een echt vuurtje, de échte Cruella De Vil, een zombie met een kogelgat in zijn hoofd, die verdwaasde doler met een kettingzaag en een chef zwaaiend met een keukenmes. Alles was uit de kast gehaald om de afhaalexperience halloweenwaardig te maken. Het was een creatief initiatief van de eigenaren én het team van De Munt en het Kookstation. "Aangezien afhalen en bezorgen het enige is dat kan en mag op het moment, hebben we daar een ludieke variant op bedacht in het thema van Halloween. De voorpret was al geweldig en de opkomst helemaal. Om 17.00 uur gingen we open, maar om 16.50 uur stonden de eerste auto’s al in de rij," aldus eigenaresse Mariska de Vries.


Helaas kwam deze beleving voor een groot aantal afhalers tot een vroegtijdig einde. De politie sommeerde rond 20.00 uur de verkoop te stoppen. Helaas boden zij geen ruimte aan de wachtende automobilisten om alsnog hun hamburger te scoren vanaf een nabijgelegen parkeerplaats, waardoor de succesvolle drive tru toch nog een bloederige nasmaak kreeg.


De gemeente, handhaver van de coronamaatregelen, heeft maandag contact gezocht met horecaondernemers Mariska en Jurgen de Vries om de situatie door te spreken. De gemeente was in de veronderstelling dat het verkeer werd gehinderd, dat de bushalte werd geblokkeerd én dat er sprake was van een evenement. "Het was zeker veel drukker dan gedacht, maar we hebben niet de indruk dat er écht verkeershinder was, zeker niet toen de handhavers om 20.00 uur verschenen, toen hadden we de piek al gehad. Daarnaast hadden we afspraken gemaakt met de buschauffeur en in een alternatieve oplossing voorzien," aldus Mariska. Zij betreuren dat de avond zo is geëindigd, maar hebben desondanks een topavond gehad. De gemeente was helaas niet bereikbaar voor commentaar.

Tekst en beeld: Lisanne van Uunen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding