Afbeelding
Foto:

Avonturenroute begin 2021 in gebruik

REEUWIJK - Wandelen, klimmen en klauteren, het kan straks allemaal in de Reeuwijkse Hout met een nieuwe avonturenroute. De aannemer is inmiddels gestart met de aanleg van de 1,7 km lange route. Begin 2021 kunnen kinderen de Avonturenroute in gebruik nemen.

De nieuwe speelvoorziening is een initiatief van Landal Greenpark Reeuwijkse Plassen en Groenalliantie. De Avonturenroute maakt recreatiegebied Reeuwijkse Hout nog aantrekkelijker voor kinderen, jeugdige bezoekers en gasten van Landal. Langs een natuurlijk pad door het natuurgebied komen 12 speelgelegenheden, zoals een trekpont en blotenvoetenpad, met verschillende opdrachten. Het uitdagend speelparcours is bedoeld om kinderen tussen 6 en 13 jaar in een natuurlijke omgeving te laten spelen. Er komen geen kant en klare speeltoestellen langs de route, maar verschillende natuurlijke speelelementen. Ook komt er op de route extra informatie over de natuur in de omgeving.


Samenwerken met andere partijen

De ontwikkelingen in de Reeuwijkse Hout zijn onderdeel van de

Kwaliteitsimpuls Groenalliantie. De Kwaliteitsimpuls heeft als doel recreatiegebieden aantrekkelijker te maken voor bezoekers zodat er meer te doen, beleven en zien is. In het ene gebied volstaat een kleine opknapbeurt, elders staan aanzienlijke veranderingen op stapel.

Groenalliantie Midden-Holland is eigenaar van de recreatiegebieden en opdrachtgever voor de Kwaliteitsimpuls. Een deel van het werk is gefinancierd door de provincie Zuid-Holland. Staatsbosbeheer staat als beheerder van de recreatiegebieden aan de lat voor de uitvoering. Zij werkt samen met andere partijen om projecten gezamenlijk te realiseren en/of te onderhouden.