Het Limespark vanaf het bruggetje bij de Boerderijweg.
Het Limespark vanaf het bruggetje bij de Boerderijweg. Foto: Anke Scheffers

Speuren door Bodegraven

BODEGRAVEN - Corona zorgt nog steeds voor veel beperkingen. Maar één activiteit die al die maanden wel mogelijk was, is wandelen. Het aantal mensen dat geregeld een langere wandeling maakt, schijnt flink te zijn toegenomen. Ook de speurtocht door Bodegraven – uit te breiden met een wandeling naar het Limespark – is een zeer geschikt tijdverdrijf.

Al in de Romeinse tijd was Bodegraven bewoond. De Romeinse grens de Limes liep door deze plaats. Heel wat jaren marcheerden hier dus Romeinse soldaten. Het nog niet zo lang geleden aangelegde Limespark ligt op slechts een paar honderd meter van deze Limes. Maar Bodegraven biedt veel meer. Groen, water en historische gebouwen.


Met de Speur- en/of wandeltocht Bodegraven zijn mooie plekjes in Bodegraven te ontdekken. Naast goed speuren om de route te bepalen, beantwoorden de speurders quizvragen, voeren opdrachten uit én zoeken naar de oplossing van een puzzel. De (extra) wandeling gaat naar en door het Limespark. Dit is een uitgeschreven route en kan toegevoegd, maar ook weggelaten worden. Een leuke tip voor het gele gezin dus.


De speurtocht is iets meer dan 4 km lang, de wandeling is 5,7 km. Een e-boek met de tocht is voor 2,95 euro te koop op Kneuts.nl. Meer info op www.kneuts.nl/speur-en-of-wandeltocht-bodegraven.

Beeld: Anke Steffers

Korenmolen de Arkduif