Afbeelding
Foto:

Al 500 kilometer gewandeld in coronatijd

BODEGRAVEN - In maart bij de eerste lockdown voelden vele ouderen zich opgesloten achter de geraniums. Voor Grada Vollering was dit het moment om haar buurvrouw van 88 vol enthousiasme te overtuigen om dagelijks samen een ommetje te gaan maken. Om buiten lekker in beweging te zijn. Dit werkte aanstekelijk en al gauw sloten nog 4 buurvrouwen zich hierbij aan.

Iedere dag vertrekken zij stipt om 12.00 uur vanuit hun huis aan de Goudseweg voor hun ommetje dat afwisselend door Broekvelden en de Dronenwijk gaat. Het is fijn om er even uit te zijn en een mooie gelegenheid om onderweg op een afgepaste 1,5 meter afstand van elkaar even bij te praten. Met deze ommetjes van 2,5 kilometer hebben de buurtjes, in de leeftijd van 69 tot 88, al wandelend in de afgelopen 8 maanden ieder meer dan 500 kilometer afgelegd. Dit was afgelopen week een goede reden om dit in de zon met een kopje koffie en een stukje vlaai te vieren. En om Grada te bedanken voor dit mooie initiatief.


Gezond

Wandelen houdt je hersenen gezond. Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. Om het wandelen nog leuker te maken heeft de Hersenstichting in samenwerking met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder de Ommetje-app ontwikkeld. Lees meer hierover op www.hersenstichting.nl/ommetje.

Beeld: Peter Jansz

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding