Afbeelding
Foto:

Tafelronde bedenkt ludieke actie voor Zustertuin

BODEGRAVEN - De gevolgen van de coronacrisis zijn voor velen merkbaar, zo ook voor de Oude Zustertuin in Bodegraven. De Tafelronde 158, die vorig jaar nog de varkentjes Molly en Teun aan de Zustertuin schonk, trekt zich dit lot aan en bedacht een plan waarmee de Zustertuin ook in tijden van crisis financieel wordt ondersteund.

Waar de dieren en het terrein normaal kunnen worden verzorgd en onderhouden met inkomsten uit evenementen als Koningsdag, de Najaarsmarkt en Jam in the Park, slaat het ontbreken van deze inkomsten nu een gat in de begroting.

De Tafelaars, een groep mannen verenigd met achter het doel jong en oud in de gemeente iets extra’s te bieden, heeft besloten een kerstbomenverkoop op te zetten. De opbrengst van de verkoop komt in zijn geheel ten gunste aan de Oude Zustertuin. "Op 4 en 5 december staan we op het Raadhuisplein met onze kerstbomen. Een evenement kunnen we er niet van maken, maar we zorgen natuurlijk wel voor een gezellige winterse setting," vertelt Tom Smit namens de Tafelronde.


Nordmannen

De Nordmannen zijn ingekocht met ondersteuning van Karwei Bodegraven en zijn te bestellen via www.kerstboombodegraven.nl. "We hebben al behoorlijk wat bestellingen binnen en hopen natuurlijk leeg te verkopen. Het is zo fijn om te zien dat dit leeft," zegt Tom.

Wanneer je een boom wilt kopen, kun je die online reserveren en thuis laten bezorgen voor een kleine vergoeding. De Tafelaars rijden vrijdagavond rond om de bestellingen af te leveren. Het is ook mogelijk om zelf een boom uit te zoeken en af te halen in een tijdsvak en met het nummer van je bestelling. Vooraf reserveren wordt aangeraden. Wees op tijd, want op = op. Bij de bestelling is het ook mogelijk een extra donatie te doen ten gunste van de Zustertuin.


Varkentjes

Vorige jaar namen de kunekune varkentjes Molly en Teun hun intrek in de Zustertuin door inzet van de Tafelronde. "Met de inkomsten uit de 10 van Borft hebben we de varkentjes kunnen kopen, inclusief een jaar lang levensonderhoud. Dit jaar hebben we zelf deze inkomsten niet, omdat ook de 10 niet door kon gaan. We zijn blij dat we toch nog een creatieve oplossing hebben bedacht waarmee we wat kunnen betekenen voor de Zustertuin. Voor velen is dit toch een plek van herinneringen en die moet blijven bestaan," aldus Tom.

Dat de Zustertuin een warme plek in het hart heeft bij veel van onze inwoners blijkt wel uit de vele bestellingen die al zijn gedaan. In de voorverkoop is er zelfs al een boom gedoneerd door een meneer die zelf geen boom nodig had. Een prachtige kerstgedachte!

De tafelronde geeft de kopers nog als tip mee om de boom eerst een nacht in de schuur of garage te zetten, zodat hij kan acclimatiseren voordat hij wordt opgezet en versierd.

De mannen van de Tafelronde 158 hebben nog meer coronaproof ideeën uitgewerkt. Zo zijn ze in samenwerking met lokale ondernemers bezig met een kerstpakkettenactie, waarover later meer.

Tekst: Lisanne van Uunen