Afbeelding
Foto:

Al 500 kilometer gewandeld in coronatijd

BODEGRAVEN - Tijdens de eerste lockdown in maart voelden veel ouderen zich opgesloten achter de geraniums. Voor Grada Vollering was dit het moment om haar buurvrouw van 88 jaar vol enthousiasme te overtuigen om dagelijks samen een ommetje te gaan maken om buiten lekker in beweging te zijn. Dit werkte aanstekelijk en al gauw sloten er nog vier andere buurvrouwen bij het lopersduo aan.


Iedere dag vertrekken zij stipt om 12.00 uur vanuit hun huis aan de Goudseweg voor hun ommetje dat afwisselend door Broekvelden en de Dronenwijk gaat. Het is fijn om er even uit te zijn en het is een mooie gelegenheid om onderweg op gepaste anderhalve meter afstand van elkaar even bij te praten. Met deze ommetjes van 2,5 kilometer hebben de buurtjes, in de leeftijd van 69 tot 88, al wandelend in de afgelopen acht maanden ieder meer dan 500 kilometer afgelegd. Dit werd afgelopen week in de zon met een kopje koffie en een stukje vlaai gevierd. Grada werd hiermee ook van harte bedankt voor haar mooie en goede initiatief.



Gezond

Wandelen houdt je hersenen gezond. Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke

en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. Om het wandelen nog leuker te maken heeft de Hersenstichting in samenwerking met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder de Ommetje-app ontwikkeld. Lees er meer over op de website van de hersenstichting of kijk op: www.hersenstichting.nl/ommetje.

Beeld: Peter Jansz

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding