Afbeelding
Foto:

Avonturenroute Reeuwijkse Hout gereed

REEUWIJK - Wandelen, klimmen, klauteren, het kan allemaal op de nieuwe avonturenroute in de Reeuwijkse Hout. De route is zo'n 2 km lang, in een natuurlijke omgeving, en heeft 11 speelgelegenheden, zoals een trekpont en een blotevoetenpad. Kom verkennen, beleven en spelen!


Om de route nog leuker te maken, zijn samen met stichting Buurtsportcoach Reeuwijk Bodegraven verschillende opdrachten bedacht. Deze opdrachten worden in het voorjaar op bordjes langs de route geplaatst. In het voorjaar hoopt Groenalliantie een spetterende openingsactie te organiseren, afhankelijk van de coronamaatregelen. Ondertussen kunnen kinderen nu al genieten van de nieuwe route. Kees Oskam, voorzitter van Groenalliantie, is trots op het eindresultaat, deze aanvulling zorgt ervoor dat de beleving en het vertier voor kinderen in de Reeuwijkse Hout nog groter is.



Samenwerken met andere partijen

Groenalliantie werkt aan het mooier en aantrekkelijker maken van Reeuwijkse Hout. Deze ontwikkelingen zijn onderdeel van de kwaliteitsimpuls Groenalliantie. Een van de ontwikkelingen is deze Avonturenroute in de Reeuwijkse Hout, een initiatief van Landal Greenpark Reeuwijkse Plassen en Groenalliantie, en geschikt voor kinderen tussen 6 en 13 jaar.


In 2021 wordt ook de strandzone aantrekkelijker gemaakt met een uitkijktoren, Mikadobos en freestyle parcours. We werken samen met andere partijen om projecten gezamenlijk te realiseren en/of te onderhouden.


Een deel van het werk is gefinancierd door de Provincie Zuid-Holland. Staatsbosbeheer staat als beheerder van de recreatiegebieden aan de lat voor de uitvoering.