Afbeelding
Foto:

Oliebollen en appelflappen bij Muziekvereniging OBK

DRIEBRUGGEN - De jaarlijkse traditie van muziekvereniging Oefening Baart Kunst Driebruggen om op Oudejaarsdag heerlijke oliebollen en appelflappen te bakken gaat er dit jaar om de bekende COVID-19 redenen er helemaal anders uit zien.


Al ruim 70 jaar worden door de leden en vele vrijwilligers op de 31e december oliebollen en appelbeignets gebakken en bezorgd in Driebruggen, Hogebrug, Waarder, Reeuwijk, Bodegraven en Nieuwerbrug. Zelfs in Haastrecht, Montfoort, Utrecht en Woerden zijn er trouwe liefhebbers van de ambachtelijke overheerlijke oliebollen en appelbeignets van OBK Driebruggen.


Om dit jaar over te slaan is voor OBK absoluut geen optie. "We liggen als vereniging nagenoeg stil maar we willen voor onze afnemers toch aan de verwachtingen voldoen om met de jaarwisseling toch lekkere oliebollen en appelflappen te kunnen leveren," aldus een van de leden. "Daarbij is het om eerlijk te zijn voor het voortbestaan van de vereniging van het grootste belang deze actie te houden." Dus is er door de vereniging een creatieve en veilige oplossing gevonden door het mogelijk te maken om de oliebollen en/of appelbeignets online te bestellen. Ze worden dan als vanouds bij u afgeleverd tussen 8.00 en 14.00 uur op donderdag 31 december.


Vanaf zaterdag 5 december tot en met woensdag 16 december kunt u via de website van Oefening Baart Kunst https://obkdriebruggen.com een bestelformulier invullen waar u de oliebollen en appelflappen kan kopen en afrekenen. Normaal gesproken kochten de leden de ingrediënten zelf in en gingen ze zelf beslag maken en bakken. "Nu zijn we tot een goede en veilige oplossing gekomen door de bollen en appelflappen gebakken en al in te kopen. We hebben vertrouwen en smakelijke verwachtingen in en van deze oplossing.”


Zet hem dus alvast in de agenda, bestelling doorgeven vanaf zaterdag 5 december tot woensdag 16 december. Bestelformulier te vinden op https://obkdriebruggen.com. Bestellingen via de telefoon kunnen natuurlijk ook. Deze kunt u doorgeven aan: Gea van Esschoten via tel. 0348-501806 of Geert-Jan Hoogendoorn via tel. 0348-501473.