Afbeelding
Foto:

25 woningen in Bodegraven in aanmerking voor maatregelen tegen geluidhinder rijkswegen

BODEGRAVEN - Rijkswaterstaat vermindert in het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) de geluidhinder van rijkswegen bij woningen. In Bodegraven-Reeuwijk komen 25 woningen in aanmerking voor maatregelen tegen het geluid.


De maatregelen variëren van de aanleg van stiller asfalt en het plaatsen van een geluidscherm tot het uitvoeren van een gevelisolatieonderzoek. Een combinatie hiervan is ook mogelijk. De beoogde geluidmaatregelen zijn de uitkomst van gedetailleerde geluidberekeningen van Rijkswaterstaat. De geluidmaatregelen gelden voor een specifiek aantal woningen langs rijkswegen. In Bodegraven-Reeuwijk gaat het om 25 woningen aan de Dronenweg, Lindehof en Oud-Bodegraafse weg.


Rijkswaterstaat heeft berekend bij welke woningen het gemiddelde geluidniveau per jaar aan de buitenzijde boven de saneringsdrempel van 65 decibel ligt. In de geluidmaatregelenkaart op www.rijkswaterstaat.nl/mjpg is te zien om welke woningen het gaat. De bewoners van deze woningen zijn al eerder per brief op de hoogte gebracht.


Vervolgprocedure

Het ontwerp-geluidsaneringsplan voor de betrokken woningen wordt in het eerste kwartaal van 2021 officieel gepubliceerd. Het is vanaf dan te vinden op de website van Bureau Sanering Verkeerslawaai (www.bsv.nu/mjpg-rijkswegen). Na de publicatie van het ontwerp-geluidsaneringsplan heeft iedereen zes weken de tijd om in een ‘zienswijze’ aan te geven wat er naar zijn of haar idee aangepast moet worden aan het plan.