Afbeelding
Foto:

Daag je buurt uit!

BODEGRAVEN-REEUWIJK - De buurtsportcoaches proberen ons in beweging te houden in een tijd waarin we veel thuis zitten en weinig contacten hebben. Zij deden dit al eerder met andere challenges, zoals de recente springtouwchallenge. Maar nu bieden ze jou de kans om je buurt uit te dagen! Zie jij een poster van Daag je Buurt uit.. Stap er op af, kijk wat voor beweging op de poster staat afgebeeld en voer deze uit.


Buurtsportcoach Ylaila van Wijk vertelt: "Met deze challenge daag je door middel van een poster achter je raam je buurt uit tot een beweging of een contactmoment op afstand." Op de poster staat een beweging, zoals een squat, of een andere oefening op die een voorbijganger kan uitvoeren voor jouw raam. "We merken dat er behoefte is aan contact en op deze manier slaan we eigenlijk twee vliegen in één klap."


Contact maken

"Ons doel met deze challenge is de mensen, naast ze in beweging te krijgen, wat meer naar elkaar te laten omkijken. Dat kan perfect met deze challenge," vertelt Ylaila. "Wanneer je een poster achter je raam hangt en iemand moet bijvoorbeeld een squat of een balansoefening doen, heb je direct twee voordelen. Het eerste voordeel is dat je in beweging bent en het tweede voordeel is dat je contact maakt met een buurtgenoot die dit misschien wel heel goed kan gebruiken in deze tijd."

Daag je Buurt uit! is een actie waar wijkbewoners vrijwillig aan mee kunnen doen. Vol enthousiasme roepen de Buurtsportcoaches iedereen op mee te doen. Benieuwd hoe dit kan? Vanaf 23 december zijn de posters beschikbaar op de website van SenW (www.senw-br.nl). Print één van de beschikbare posters en plak deze achter het raam. Loop zelf ook een rondje en klaar is kees! Deze activiteit is uit te voeren naar aanleiding van de laatste regelgeving van het RIVM. Ylaila sluit af: "Zo stimuleren we samen beweging en interactie. Ik kijk al uit naar alle bewegingen en ga zeker zelf een rondje doen door de buurt!"