Afbeelding
Foto:

Industrieterreinen Woerden: Werklint valt af


WOERDEN - De plannen van Woerden om tegen de oostgrens van Nieuwerbrug aan een bedrijventerrein tot ontwikkeling te brengen zijn van de baan. Burgemeester en wethouders van Woerden hebben na hun onderzoek twee andere locaties aangewezen.

De locatie tegen de grens met Nieuwerbrug, die bekend staat als ‘Het Werklint’, was een van de opties die Woerden liet onderzoeken. Speciaal verontrustend was het vage karakter van de eventuele uitbreidingsplannen; er was geen duidelijke afbakening van de uiteindelijke omvang. Ook was onduidelijk wat voor type bedrijven zich hier konden vestigen en wat de gevolgen zouden zijn voor bijvoorbeeld de verkeersdrukte. Het bedrijventerrein zou sowieso een flinke aanslag hebben betekend op het landelijke en dorpse karakter van de omgeving, iets wat nu juist met de werkzaamheden in het kader van de Dorpsvisie wordt versterkt.

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft een duidelijk protest laten horen en in Nieuwerbrug is door een groot deel van de inwoners een petitie ondertekend. Natuurlijk waren er ook dorpsgenoten die zich er niet zo druk om maakten of die het, bijvoorbeeld met het oog op werkgelegenheid, wél een goed plan vonden. Maar de petitie maakte duidelijk dat in het dorp een grote meerderheid tegen de uitbreidingsplannen was.

De Woerdense gemeenteraad moet nog instemmen met het advies waarin Het Werklint als optie afvalt. De kans dat Het Werklint er toch nog komt, lijkt echter heel erg klein.