Een pakket wordt overhandigd aan vrijwilligster van het eerste uur, Puck Suringa, een van de meldpunt medewerksters.
Een pakket wordt overhandigd aan vrijwilligster van het eerste uur, Puck Suringa, een van de meldpunt medewerksters. Foto:

Vrijwilligers verrast met kerstpakket

BODEGRAVEN - Afgelopen oktober bestond Stichting Bodegraven Vervoer van Deur tot Deur 15 jaar. Een geweldig prestatie die is gehaald met de sponsoren en leden van de stichting. Voorzitter Ton de Bruin: "We wilden toch even stilstaan bij deze mijlpaal. Als alternatief voor deze derde lustrumviering hebben we ervoor gekozen om de vrijwilligers te verrassen met een mooi kerstpakket!'

Afgelopen oktober stond de derde lustrumviering op het programma. Er was 5 jaar gespaard om de 45 vrijwilligers op gepaste wijze een leuk samenzijn aan te bieden. Helaas heeft de coronapandemie ook hier een stokje voor gestoken. Tijdens deze samenkomst zou tevens aandacht besteed worden aan het terugtreden van Francis de Groot-Zwetsloot als voorzitter. Zij heeft ruim 7 jaar op voortreffelijke wijze leiding gegeven aan de Stichting. Ook hier kon helaas weinig aandacht aan besteed worden. De Bruin: "Als alternatief is ervoor gekozen om alle vrijwilligers te verrassen met een mooi kerstpakket. Dit ter compensatie van het niet doorgaan van de lustrumviering."


Aan huis gekluisterd

Sinds de uitbraak van de coronapandemie stond de bus maandenlang stil, net als ander openbaar vervoer. De Bruin: "Veel van onze leden waren daardoor aan huis gekluisterd en het sociale isolement groeide. Heel blij was iedereen toen we per 1 juli weer gingen rijden. Toch zijn nog veel leden heel voorzichtig en denken er goed over na alvorens zich aan te melden voor een ritje." De Bruin wil de leden nog op het hart drukken dat de chauffeurs en begeleiders stingente voorzorgsmaatregelen hanteren. Mondkapjes dragen en hygiëne staan tijdens de ritten hoog in het vaandel.


Zonder enige subsidie

"De stichting is erin geslaagd om vanaf de eerste dag de operatie uit te voeren zonder enige subsidie van de overheid," vertelt De Bruin. "Inkomsten komen uit de contributies van de leden en de bereidwilligheid van een aantal Bodegraafse ondernemers die sponsoren door middel van reclame logo's die op de bus staan." Op dit moment maken een kleine 200 leden gebruik van het vervoer. Zij betalen slechts 6 euro per maand, of 5 euro p/m als ze in een 'Mozaïek Wonen' huis wonen. Leden die vervoerd willen worden dienen zich aan te melden via het meldpunt dat gevestigd is in Rijngaarde. Dit meldpunt is geopend op werkdagen tussen 09.30 en 12.30 uur. Het meldpunt is ook te bereiken via tel. 0172-614730.


"Wij hopen dat we op de huidige basis door kunnen gaan met het vervoer van onze leden in 2021, wat gezien de alsmaar toenemende besmettingsgetallen momenteel niet helemaal duidelijk is.


Mocht u meer willen weten over onze Stichting of geïnteresseerd zijn in sponsoring d.m.v. een logo op de bus, bezoekt u dan onze website," sluit De Bruin af.

www.vervoervandeurtotdeur.nl



Vervoer van Deur tot Deur

De bekende gele bus, rijdend door Bodegraven en bestemd voor hen die geen eigen vervoer tot hun beschikking hebben om welke reden dan ook , is van de Stichting Bodegraven Vervoer van Deur tot Deur. Deze Stichting werd opgericht op 1 april 2005. Pas na aanschaf van een speciaal voor dit vervoer ingerichte bus konden vanaf oktober in datzelfde jaar de eerste passagiers worden verwelkomd. De naam van de Stichting verwoordt letterlijk de doelstelling: de leden worden opgehaald bij hun voordeur en begeleid tot aan de deur van hun bestemming ,vice versa. Dat kan zijn de huisarts, tandarts, fysio, supermarkt, zwembad, bibliotheek, pedicure, de kapper of gewoon een vriend of vriendin. Vanaf de oprichting in 2005 tot vandaag zijn reeds meer dan 175.000 passagiers vervoerd.

Afbeelding
Afbeelding