Afbeelding
Foto: Eelco Slingerland

Flying Eagle brengt cd uit

REEUWIJK - Als organisator van evenementen had Flying Eagle in 2020 een aantal concerten staan, maar helaas was het niet mogelijk om iets te organiseren, laat staan iets wat rendabel zou zijn. Toch hebben de medewerkers van het bedrijf afgelopen maanden niet stil gezeten en is er een cd opgenomen.

"Wij hadden voor zaterdag 28 november een mooi Winterconcert bij kaarslicht op het programma staan ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van fusiegemeente Zuidplas," vertelt Eelco Slingerland van Flying Eagle. "In 2019 hadden wij musicus Jan Peter Teeuw opdracht gegeven om een 'Vierjaargetijden 2.0' te maken speciaal voor deze gelegenheid. De titel van het muziekstuk is 'Vier seizoenen in Zuidplas' en het bestaat dan ook uit vier delen: lente, zomer, herfst en winter." Het concert kon helaas niet doorgaan. In goed overleg met het kerkbestuur van de Dorpskerk Moordrecht, musici en de gemeente Zuidplas heeft Eelco het concert omgezet naar een professionele opname. Deze opname is nu beschikbaar op cd.


Eelco: “Het opnemen van het concert in de dorpskerk van Moordrecht was een fantastische ervaring en een mooie samenwerking met musici André van Vliet (vleugel), Chloë Elsenaar (viool), Jan Peter Teeuw (orgel), Hendrie Westra (percussie), Geert Pfeiffer (contrabas) en Marije Weenink (dwarsfluit). Gelukkig hebben we dit met heel veel sponsoren en de hulp van de gemeente Zuidplas kunnen realiseren.”


Het muziekstuk op de cd is geschreven door Johann Christoph Friedrich Bach, het negende kind van J.S. Bach. Johann heeft circa veertig jaar in Bückeburg gewoond, partnergemeente van Zuidplas, en schreef daar zijn muziek. Een voorproefje van de cd, deel 3 'Herfst', is te beluisteren op www.youtu.be/6LYcU-c9DWc.


De cd is te bestellen via www.muziekaalfeest.nl of door een e-mail te sturen naar marketing@flyingeagle.nl. Op een later moment zal het concert ook beschikbaar zijn via iTunes en andere (online) muziekplatforms.













<kader>

WINNEN!

Wil je kans maken op de cd 'Flying Eagle Concert' t.w.v. 14,95 euro of op een fles rode Flying Eagle Concert Wijn én de cd t.w.v. 25,95 euro? Mail vóór 21 december je naam en adres o.v.v. 'Winactie Flying Eagle' naar redactie@kijkopbr.nl. Doe je liever mee aan de actie via de post? Stuur dan een kaart met je adresgegevens en e-mailadres naar Kijk op Bodegraven-Reeuwijk, Leeghwaterstraat 2D, 2811 DV, Reeuwijk, o.v.v. 'Winactie Flying Eagle'.

Afbeelding
Afbeelding