een montage van een wandelingpijl, een (fake) QR-code en het presentje.
een montage van een wandelingpijl, een (fake) QR-code en het presentje. Foto:

’Zoeken naar Licht‘ tijdens een bijzondere kerstwandeling

WAARDER - Omdat het organiseren van evenementen en samenkomsten nog steeds niet mogelijk is, heeft de Gereformeerde Kerk in Waarder een attractief alternatief bedacht om het Kerstfeest,, het ultieme feest van samenkomst, toch extra glans te geven. De kerk organiseert een kerstwandeling voor alle leeftijden van ongeveer een uur met het thema 'Zoeken naar Licht'.


De wandeling kan van 20 tot 27 december op een zelf gekozen dag en tijdstip worden gelopen en is daarmee volledig 'coronaproof'. De route start en eindigt bij de Gereformeerde Kerk, Dorp 24 in Waarder, en gaat van daar via het Kerkelaantje en het Westeinde tot aan de splitsing bij Boterhoveling verder en via de Groendijck weer terug naar het dorp en de kerk. Langs de route komen de wandelaars een flink aantal paaltjes tegen die de richting aangeven en elk zijn voorzien van een QR-code. Door deze te scannen wordt een filmpje gestart.


De filmpjes tonen delen uit het kerstverhaal, brengen kerstwensen over, brengen kerstmuziek ten gehore of laten verschillende mensen iets delen of vertellen over wat voor hen belangrijk is met Kerst en in de kerstboodschap. Bijzonder is dat de filmpjes zijn gemaakt door inwoners, jong en oud(er), van Waarder en Driebruggen.


Voor iedereen die aan de wandeling deelneemt, is er net als voorgaande jaren bij de kerstvieringen een toepasselijk cadeautje. Voor diegenen die niet in staat zijn om de wandeling te lopen, bestaat de mogelijkheid om de filmpjes, kerstwensen en andere boodschappen in de week van 20 tot 27 december via de website van de kerk thuis te bekijken en te horen.


Voor eventuele vragen over ’Zoeken naar Licht‘ kan contact worden opgenomen met Yvonne van der Laan, tel. 06-30651425.

Tekst en beeld Wim de Boevère