Femke Beugelsdijk-Warmerdam die als verpleegkundige werkt aan medicijnonderzoek en een losse coachsessie met paarden won door de nominatie van Anja Eigenbrood.
Femke Beugelsdijk-Warmerdam die als verpleegkundige werkt aan medicijnonderzoek en een losse coachsessie met paarden won door de nominatie van Anja Eigenbrood. Foto:

Zorghelden winnen coachsessies

BODEGRAVEN - Begin november zette Petra Schildmeijer van coachpraktijk Paard & Wagen een Zorgheldenactie op. Op dat moment was de tweede coronagolf in volle gang. Petra wilde graag iets doen voor de mensen die zich tijdens de pandemie met hart en ziel inzetten om voor anderen te zorgen: "Ik vind het heel belangrijk dat de mensen die voor anderen zorgen hiervoor gewaardeerd worden, maar ook dat ze gesteund worden en support krijgen wanneer ze dat nodig hebben. Zodat ze dit belangrijke werk ook kunnen blijven doen."

Ze bedacht een actie met een knipoog: '1000 euro voor de zorg'. Deze actie verwijst naar de bonus voor zorgmedewerkers die de overheid heeft toegezegd, maar nog niet is uitgekeerd. De coach riep mensen via een filmpje op Facebook op om hun zorgheld te nomineren. Er kwamen veel lieve, mooie en aangrijpende nominaties binnen. De nominaties waren voor veel zorghelden al een cadeautje om te lezen. Op zondag 15 november werden de winnaars bekend gemaakt. Twee zorghelden kregen een traject van vijf coachsessies met paarden aangeboden. De winnaars werden uitgekozen vanwege hun indrukwekkende verhaal. Zij hebben zich in het ziekenhuis en thuiszorg geweldig ingezet voor anderen, maar kregen daarnaast in het afgelopen jaar ook in hun privéleven het nodige voor hun kiezen.

Omdat er zoveel mooie nominaties binnen waren gekomen, besloot Petra nog eens vijf zorghelden blij te maken met een losse coachsessie met paarden. Hierbij vond ze het leuk om mensen uit heel verschillende zorggebieden blij te maken, waaronder: mantel-, gehandicapten-, verpleeg- en revalidatiezorg. De eerste drie coachsessies hebben inmiddels plaatsgevonden. De winnaars blijken bescheiden mensen. "Ze weten allemaal wel een groep zorgmedewerkers te noemen die het zwaarder heeft dan zij. Maar echt, elke schakel in de zorgketen is belangrijk," aldus Petra.