Wethouder Dirk-Jan Knol
Wethouder Dirk-Jan Knol Foto:

Wethouder Dirk-Jan Knol Gast van de week Bij BR6-Radio

BODEGRAVEN - Als Dirk-Jan Knol na zijn HEAO-opleiding en de vervulling van zijn militaire dienstplicht bij de KLM in dienst treedt, kan hij niet bevroeden dat hij na jaren zijn carrière in het bedrijfsleven zal inruilen voor een loopbaan in de politiek. Hij rolt daar dan ook min of meer in.

Als lid van de jongerenafdeling van het CDA toont hij wel al enig politiek engagement. Dit neemt echter in de loop der jaren toe, mede onder invloed van zijn verhuizing naar Reeuwijk-Dorp. Hier verdiept hij zich verder in de gemeentepolitiek, hetgeen uiteindelijk resulteert in zijn wethouderschap.


Kaaspoetspakhuisknecht

Ca. 50 jaar geleden wordt Dirk-Jan geboren als oudste kind van een gezin met drie kinderen. De christelijke waarden en normen spelen een belangrijke rol in zijn opvoeding. Na de lagere school vervolgt hij zijn opleiding aan het Christelijk Lyceum in zijn woonplaats Alphen aan den Rijn. Hier bevalt het hem zo goed, dat hij zijn verblijf met een jaartje prolongeert, waarna hij zijn opleiding aan de HEAO voortzet. Tijdens zijn studietijd heeft hij verschillende bijbaantjes, onder meer als kaaspoetspakhuisknecht in Bodegraven.

Wethouder

Sinds 6 jaar is Dirk-Jan Knol nu wethouder van onze gemeente. Hij heeft een brede portefeuille, bestaande uit acht aandachtsgebieden waaronder Financiën, Wonen en Volkshuisvesting, Personeel en Organisatie. Ook houdt hij zich ambtshalve bezig met jacht en visserij. Tijdens het interview doet de wethouder een boekje open over allerlei zaken betreffende zijn portefeuille. Onder meer over het vraagstuk inzake de huisvesting van arbeidsmigranten en de lastige financiële positie van de gemeente.

Het aantrekkelijke van zijn functie vindt de wethouder dat hij met zoveel mensen van verschillende pluimage over zulke zeer uiteenlopende onderwerpen in contact komt. Zijn functie beantwoordt duidelijk niet aan het profiel van 'negen tot vijf'. Maar hij zorgt wel voor de nodige rustmomenten tijdens zijn drukke werkdagen bij voorbeeld door het uitlaten van zijn hond.


Olympisch Spelen

Zijn schaarse vrije tijd besteedt de wethouder aan pianospelen en aan sport, overigens vooral passief. Hij is dan ook een groot liefhebber van de Olympische Spelen, die hij graag persoonlijk bijwoont. In het radioprogramma 'Gast van de week' van BR6 vertelt de wethouder desgevraagd spontaan en ontspannen over gevoelige onderwerpen, zoals het voortbestaan van het Evertshuis en over een eventueel samengaan met onze buurtgemeente Nieuwkoop.

De eerste uitzending van dit programma is te beluisteren maandag 21 december om 20.00 uur. De herhalingen zijn dinsdag 22 december om 22.00 uur en zondag 27 december om 19.00 uur.